Sa decorezi o camera de baiat nu e chiar un lucru usor. Baietii sunt turbulenti. Vor intra in casa cu picioarele murdare. Vor arunca mingea de tenis la perete pana se va coji lavabila. Vor folosi patul pe post de trambulina. Vor desena pe asternuturi si isi vor rasturna colectia de pietre si fosile pe cuvertura proaspat spalata. Isi vor lua animalul de companie in pat, chiar daca acesta este o soparla. Lista poate continua la nesfarsit. smiley

Asadar, camerele de baieti trebuie sa „tina la tavaleala”, sa fie practice, robuste si deloc pretentioase, fara sa le sacrificam estetica. Vrem totusi si sa fie dragute.

Am strans in galeria de mai sus o serie de imagini din care sa va culegeti inspiratia.

La nivel cromatic, combinatia de rosu, alb si albastru a fost intotdeauna populara pentru dormitoarele de baieti. Nuantele de verde sunt de asemenea o buna optiune.

Daca preferati o paleta mai pala sau neutra, albastru deschis functioneaza bine in dormitoarele baietilor de varsta mica. Nuantele de maro sunt mai masculine si se potrivesc in camerele baietilor adolescenti.

Ca tematica, va puteti inspira din pasiunile lor, fie ca e vorba de sport sau benzile desenate cu super-eroi.

O tema clasica este cea nautica. Cand alegeti tematica, folositi elemente care sunt usor de inlocuit pe parcurs ce baietii depasesc varsta la care sunt atrasi de tema respectiva. Un pat in forma de vaporas nu va mai placea unui baiat de 13 ani!

O idee ar fi sa folositi mobila masiva, vintage, in locul mobilei pentru copii, produsa in masa.

 

 

Articole similare

Cum amenajezi camera copilului in 3 pasi simpli

Adina Meyers

Baie cu dotari complete

Oana Voicu

Accesorii pentru depozitare

Adina Meyers