Home LifeStyle

Doi castori care fac baie, surprinși în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei | VIDEO adorabil

Doi castori au fost surprinși în aria protejată Coridorul Ialomiței, care se se află în administrarea Romsilva – Parcul Natural Balta Mică a Brăilei.

Potrivit reprezentanților Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, castorul european (Castor Fiber) a dispărut din fauna României în urmă cu două secole, fiind reintrodus de specialiști în urmă cu două decenii.

De atunci animalele și-au extins arealul în mai multe zone ale țării. Castorii sunt cele mai mari rozătoare din Europa și pot atinge o lungime de aproximativ un metru și o greutate de până la 30 de kilograme.

CASTORI ADORABILI IN PARCUL NATURAL BALTA MICA A BRAILEI – ROMSILVA

📹Vă prezentăm un filmuleț pe care personalul nostru de teren insistă de ceva vreme să îl arătăm și altora. Doi castori, AB-SO-LUT adorabili 🥰, au fost surprinși de colegul nostru Constantin Costache în aria protejată 🚫 Coridorul Ialomiței, despre care vă povesteam că se află în administrarea Romsilva – Parcul Natural Balta Mică a Brăilei➡️Castorul european (Castor Fiber) a dispărut din #fauna 🐾 din #România în urmă cu două secole, fiind reintrodus de specialiști în urmă cu două decenii, de atunci extinzându-și arealul în mai multe zone ale țării.◽ Castorii sunt cele mai mari rozătoare din #Europa și pot atinge o lungime de aproximativ un metru și o greutate de până la 30 de kilograme. Se hrănesc cu frunze și plante acvatice, iar iarna cu scoarța #copacilor și crengi.➡️Își construiesc baraje 🚧 din ramuri, resturi vegetale, mâl și pietre pentru a ridica nivelul apei, iar din aceleași materiale își construiesc și adăposturi 🏘️ cu acces dinspre apă, pentru a se proteja de prădători.ℹ️ Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 24.555 de hectare, inclusiv brațele Dunării și zonele dig-mal, în lunca inundabilă a Dunării, între Câmpia Brăilei și Insula Mare a Brăilei. Parcul conservă complexe acvatice și terestre într-o formă apropiată de cea inițială. În Parcul Natural Balta Mică a Brăilei are o faună bogată, cu 623 de specii, inclusiv 207 specii de păsări care utilizează teritoriul parcului pentru cuibărit, popas în timpul migrației sau pentru iernare, incluzând specii precum pelicanul creț, rața roșie, gâsca cu gât roșu sau cormoranul mic. Populația de pești este reprezentată de 65 de specii, inclusiv somnul, știuca sau șalăul. Pe raza Parcului Natural Balta Mică a Brăilei sunt amenajate 15 trasee turistice, 8 trasee terestre și 7 trasee pe apă.***ℹ️ 🇬🇧Two adorable beavers taking care of each other were spotted in Balta Mică a Brăilei Nature Park

Posted by Regia Nationala a Padurilor – Romsilva on Monday, 6 July 2020

Se hrănesc cu frunze și plante acvatice, iar iarna cu scoarța copacilor și crengi.

„Castorii își construiesc baraje din ramuri, resturi vegetale, mâl și pietre pentru a ridica nivelul apei, iar din aceleași materiale își construiesc și adăposturi cu acces dinspre apă, pentru a se proteja de prădători”, au spus reprezentanții Romsilva pe contul de Facebook.

Parcul Natural Balta Mică a Brăilei

Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 24.555 de hectare, inclusiv brațele Dunării și zonele dig-mal, în lunca inundabilă a Dunării, între Câmpia Brăilei și Insula Mare a Brăilei.

Parcul conservă complexe acvatice și terestre într-o formă apropiată de cea inițială.

În Parcul Natural Balta Mică a Brăilei trăiește o faună bogată, cu 623 de specii, inclusiv 207 specii de păsări care utilizează teritoriul pentru cuibărit, popas în timpul migrației sau pentru iernare. Aici sunt incluse specii precum pelicanul creț, rața roșie, gâsca cu gât roșu sau cormoranul mic.

Populația de pești este reprezentată de 65 de specii, printre care somnul, știuca sau șalăul. Pe raza Parcului Natural Balta Mică a Brăilei sunt amenajate 15 trasee turistice, 8 trasee terestre și 7 trasee pe apă.

Related posts

Nicolae Botgros – „Lăutarii Altfel” în ajun de Dragobete, la Sala Palatului: „Muzica este icoana vieții, un altar frumos!”

Adina Meyers

8 beneficii ale turmericului

Adina Meyers

5 evenimente recomandate pentru weekendul acesta

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe