Home LifeStyle Retete

DIY: tratamente anticelulitice. Scapă de celulită acasă‎!

Celulita nu este nimic altceva decât o boală care alterează ţesutul adipos, unde se strâng formaţiuni cu toxine, grăsime şi apă. Aproape 95% dintre femei au celulită pe abdomen, fese, picioare.

Ne dăm seama că s-a instalat celulita atunci când pielea are un aspect de coajă de portocală iar dacă o lăsăm să avanseze poate deveni dureroasă.

Iată ce aliaţi de nădejde avem în bucătărie, care ne pot scăpa de celulită:

Cafea pentru exfoliere

Se ştie că dacă folosim zaţul de cafea pe bază de exfoliant nu doar activăm circulaţia sângelui, ci îndepărtăm celulele moarte şi lăsăm pielea fină şi catifelată.

Noi îţi oferim o reţetă pe bază de cafea măcinată şi ulei de măsline, migdale sau argan. Pentru a prepara acest exfoliant ai nevoie de 200 de grame de cafea măcinată, care se amestecă cu uleiul ales de tine.

Exfoliantul se întinde pe zonele afectate şi se masează cu o mănuşă abrazivă. Se lasă să acţioneze timp de 5-10 minute şi apoi se spală cu apă călduţă. Acest procedeu va îmbunătăţi circulaţia sângelui şi astfel depozitele de celulită nu se vor mai acumula.

Argilă pentru împachetări

Încă din antichitate, argila a fost considerată o minune datorită proprietăţilor remarcabile pe care le are. Ea se poate folosi atât intern, cât şi extern.

Se ştie că celulita se formează din cauza sedentarismului, a alimentaţiei nesănătoase şi a dereglărilor hormonale. Argila are puterea de a curăţa organismul de toxine şi de a reface ţesuturile bolnave.

Iată cum îţi poţi prepara acasă argila pentru împachetări:

Avem nevoie de 1-2 plicuri de argilă, zeama de la o jumătate de lămâie, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri de ceai verde mărunţit. Toate aceste ingrediente se amestecă. Întâi argila cu zeama de lămâie, apoi se toarnă uşor uleiul, iar la final se adaugă ceaiul verde mărunţit.

Compoziţia se aplică pe tot corpul (se insistă pe zonele afectate) şi ne împachetăm în folie alimentară. Pentru a avea mai mult efect, este bine să punem pe noi şi haine mai groase, pentru a determina corpul să transpire şi a grăbi acţiunea argilei. Rămânem aşa aproape două ore, apoi ne clătim cu apă caldă şi aplicăm pe corp o cremă anticelulitică pe bază de paprika.

Related posts

Studiu privind calitatea apei pentru bebelusi

Adina Meyers

Pe 19 septembrie incepe cel mai mare eveniment de mobila din Romania – Targul international de mobila, echipamente si accesorii BIFE-SIM

Adina Meyers

Cateva sfaturi care sa te ajute sa nu simti temperaturile ridicate ale verii in locuinta ta

Adina Meyers