Pernutele umplute cu orez, seminte de in si diverse ierburi aromatice preseaza sinusurile inflamate si reduc durerea. O astfel de pernuta este usor de realizat in casa.
Aveti nevoie de o bucata dreptunghiulara de panza de bumbac, la dimeniunile 35×50 cm, care se impatureste pe lung si se coase pe cele trei laturi, lasand o deschizatura pe latura mica pentru a insera orezul si ierburile.
Folositi plante medicinale cunoscute pentru efectul lor asupra respiratiei, precum eucalipt, rozmarin, lavanda, iar daca preferati puteti adauga si un bat zdrobit de scortisoara sau ulei esential de portocala. Tot pentru aromaterapie mai puteti folosi busuioc, menta, salvie, maghiran sau cimbru.
Cum se foloseste:
1. Introduceti perna in cuptorul cu microunde, 15-20 de secunde, pentru a elibera aroma din plante si a incalzi orezul. Nu supraincalziti perna, pentru a nu va arde.
2. Asezati perna peste frunte, nas, pometi si urechi. Greutatea ei va pune presiune pe sinusuri, eliberandu-le.
3. Inhalati profund si tineti perna pe frunte timp de 30 de minute.
In cazul in care durerea sinusala persista mai mult de o saptamana, consultati un medic.
Perna poate fi folosita si rece, de la frigider, pentru a inviora ochii obositi.