Calatorii LifeStyle

Din avocat, manager

A absolvit Facultatea de Studii Economice si Politice din Universitatea Sheffield, Anglia, dupa ce a studiat Dreptul la City University London si University College London, unde a ajuns masterand. Se afla in Romania de doi ani, unde detine in prezent functia de General Manager.

Laricup Trade SRL comercializeaza articole de plastic de unica folosinta (pahare, farfurii, paie si tacamuri).

Prezenta in Romania din 2008, firma detine trei magazine de specialitate in teritoriu si aprovizioneaza mai multi comercianti en gros si mai multe retele de  mypermarketuri/supermarketuri.

De cand sunteti prezenti pe piata romaneasca si de ce ati ales-o? Care sunt planurile de dezvoltare a activitatii pe care o desfasurati?

Suntem activi pe piata de aici din 2008. In Romania am dezvoltat un concept nou, fiind complet independenti de unitatea de productie aflata in Grecia, in paralel cu segmentul en gros, prin deschiderea unor magazine exclusiv destinate produselor din plastic de unica folosinta. Avem in plan dezvoltarea acestui concept intr-o retea cu mai multe puncte de vanzare si construirea unui brand unic pe piata de produse de plastic de unica folosinta.

De asemenea, intentionam ca in viitor sa producem pe plan local.

Care sunt atuurile firmei?

Avand o traditie de 40 de ani in producerea articolelor de plastic de unica folosinta, unitatea de productie se situeaza intre primele trei dintre cele mai mari fabrici din Europa si totodata este cea mai mare si avansata din regiunea balcanica. In Romania avem posibilitatea de a furniza in functie de specificatiile clientului, la preturi competitive, in cantitatile dorite si la cel mai inalt standard calitativ (unitatea de productie fiind atestata ISO 9001:2008).

Cum credeti ca va evolua piata pe care activati?

Maturizarea consumatorului roman este un proces care a inceput cu cativa ani in urma si din care avem numai de castigat, si asta pentru ca oferim produse la cel mai inalt standard calitativ. In paralel cu maturizarea pietei, consumul, cel putin en detail, se va centraliza in retelele de hypermarketuri/supermarketuri, in special pe segmentul private label.

Cum ati luat hotararea de a lucra in Romania si de ce ati ales sa deveniti manager?

Dupa ce am terminat studiile in Anglia, am avut mai multe optiuni. Urmand intotdeauna

sfatul tatalui meu din copilarie, si anume acela de a deschide noi orizonturi peste lucruri obisnuite, am considerat ca Romania este o provocare si am ales-o din doua motive: este o cultura foarte apropiata de cea din care provin, iar oamenii de aici sunt foarte primitori. In loc sa urmez profesia de jurist sau de avocat si sa ma perfectionez in acest domeniu, am preferat productia, comertul si, in general, antreprenoriatul, deoarece au o dinamica mai mare decat avocatura, mai ales intr-o tara in curs de dezvoltare.

Related posts

Trupa Cargo a făcut încă un concert de succes, la Sala Palatului

Adina Meyers

Femeia ca muza in pictura intr-o licitatie Artmark de milioane de euro

Adina Meyers

Gata cât ai zice peşte!

Adina Meyers