LifeStyle

Detoxifiere cu suc de sfecla rosie

Te gandesti sa incepi o cura de detoxifiere, dar nu crezi ca poti sa duci pana la capat un astfel de demers? O solutie mult mai la indeamana este detoxifierea cu suc de sfecla rosie.

Datorita unui compus numit betacianina care, de altfel, da si culoarea rosie a sfeclei, aceasta radacinoasa are un efect benefic asupra ficatului. Betacianina ajuta la stimularea procesului specific ce are loc in ficat, cunoscut sub numele de faza a doua de detoxifiere, faza in care ficatul transforma toxinele periculoase (din alcool sau din mancare) si reziduurile metabolice in substante inofensive, care sunt ulterior eliminate din corp. 

Sucul de sfecla rosie imbunatateste functia ficatului

Betacianina are o multime de functii utile organismului, printre care se mai regaseste si grabirea anumitor reactii chimice cu rol in faza a doua de detoxifiere. Betacianina stimuleaza si bila, contribuind la o eliminare si mai eficienta a toxinelor din corp.

Din cauza stilului nostru de viata, ficatul se poate supraincarca cu toxine, iar urmarile sunt vizibile la nivelul starii generale de sanatate. Apar dureri de cap, oboseala cronica, raceli, diaree sau acnee. Nu sunt excluse starile de insomnie si de iritabilitate.

Cura de detoxifiere cu suc de sfecla rosie tine intre 3 si 7 zile

Detoxifierea se face consumand cate o ceasca sau doua de suc de sfecla rosie proaspat, dimineata, pe stomacul gol. Cele mai bune rezultate ale curei de detoxifiere cu suc de sfecla rosie se vor vedea dupa cateva zile. Poti incepe de la o perioada de trei zile si poti creste aceasta perioada si pana la o saptamana. Pe langa aceasta, o alimentatie mult mai usoara este recomandata pentru a ajuta procesul de detoxifiere.

In timpul detoxifierii este important sa reduci sau sa elimini de tot cafeaua, alcoolul, prajelile, zaharul si fainoasele rafinate si sa le inlocuiesti cu fructe si legume proaspete, cereale integrale si proteine care se digera usor, asa cum sunt iaurtul sau lintea.

Combina sfecla cu alte tipuri de sucuri, de morcovi, mere, telina, castravete, lamaie, pentru a avea un suc placut la gust. Cu toate astea, un consum in exces de suc de sfecla rosie poate duce la stari de greata, asa ca nu depasi cantitatile recomandate.

Contraindicatiile pe care le are sucul de sfecla rosie

Nu te speria daca, dupa ce incepi sa bei acest suc de sfecla rosie, vei observa ca urina isi schimba usor culoarea si capata o tenta rozalie sau chiar rosiatica: acest lucru are loc din pricina pigmentului foarte puternic al sfeclei. O alta reactie mai putin placuta a sfeclei estebalonarea. Atentie, daca va confruntati cu problema pietrelor la rinichi, este bine sa evitati consumul de sfecla si sa va orientati catre alti detoxifianti naturali. Sfecla este bogata in oxalati, niste compusi care incurajeaza dezvoltarea pietrelor la rinichi.

Pe lista proprietatilor minune ale sfeclei se numara si efectul anticancerigen, stiut fiind ca sfecla rosie cruda este folosita cu succes ca tratament impotriva cancerului. Nu este de neglijat nici efectul de reglare a nivelului colesterolului, precum si calitatea sa de a imbunatati rezistenta la efort si tratarea anemiei.

Material preluat de pe www.totuldespremame.ro

Related posts

Tot mai multi romani cauta ferestre cu sticla multifunctionala

Adina Meyers

Si tu poti deveni o persoana matinala

Adina Meyers

Escapade urbane stilizate cu Rowenta Brush Activ’ Nano Smart

Adina Meyers