Calatorii LifeStyle

12 destinatii pentru vacanta 2016, pe care ti le poti permite

Cand vine vorba de calatorii, banii par sa fie de fiecare data principalul obstacol. Dar solutia e simpla: fa alegeri economice, incepand cu destinatia!

Sigur, cand ai mapamondul la dispozitie, alegerea poate fi destul de dificila. Din fericire, momondo a facut deja o lista. Site-ul de calatorii a dezvaluit recent lista anuala cu destinatii budget-friendly, luand in considerare 4 factori: costul unei curse locale cu taxiul, pretul unei beri, pretul unei mese la un restaurant ieftin si costul unei nopti intr-un hotel de 3 stele.

Cele 12 destinatii au fost alese pentru fiecare luna a anului. Asadar, haideti sa vedem unde putem calatori mai ieftin anul acesta!

1. Ianuarie: Antigua, Guatemala

Antigua este fierbinte, unul dintre motive fiind ca e inconjurata de vulcani. Cunoscut pentru cladirile in stil colonial spaniol, orasul are un parc imens, comparabil cu Central Park din New York, strazi romantice pavate cu piatra cubica, ferme de cafea si multe restaurante regionale.

Pretul unei curse cu taxiul: 0,70 $ / km

O bere locala: 2$

Masa intr-un restaurant ieftin: 5,80$

O noapte la un hotel de 3 stele: N/A

2. Februarie: Granada, Nicaragua

Cum va suna: „vreme calda tot anul”? Sunt multe de facut si de vazut aici. Pentru pasionatii de istorie exista arhitectura coloniala, iar entuziastii sporturilor acvatice au la dispozitie activitati pe lacul Nicaragua. Sau preferati o plimbare pe vulcanul adormit Mombacho?

Pretul unei curse cu taxiul: 1,20 $ / km

O bere locala: 1$

Masa intr-un restaurant ieftin: 6$

O noapte la un hotel de 3 stele: 69$

3. Martie: Montevideo, Uruguay

Arhitectura istorica neoclasica, baruri de tango, sporturi acvatice si discoteci pe plaja… cu siguranta veti avea ce face in Montevideo. In plus, aici are loc un Carnaval ce tine din ianuarie pana in martie.

Pretul unei curse cu taxiul: 0,90 $ / km

O bere locala: 2,40$

Masa intr-un restaurant ieftin: 10,10$

O noapte la un hotel de 3 stele: 50$

4. Aprilie: Ashgabat, Turkmenistan

In araba, Ashgabat inseamna orasul iubirii. Insa nu va ganditi la Roma, pentru ca aici veti gasi mai degraba o atmosfera de Las Vegas. De la palatele extravagante din marmura si pana la bazaruri, Ashgabat este un oras aproape lipsit de turisti. De vazut, daca poti obtine viza!

Pretul unei curse cu taxiul: 0,50 $ / km

O bere locala: 1,80$

Masa intr-un restaurant ieftin: 9,30$

O noapte la un hotel de 3 stele: N/A

5. Mai: Ierusalim, Israel

Orasul vechi este unul dintre cele mai sacre locuri din lume, si desi este destinatia numarul unu pentru turisti in Israel, puteti face economii alegand delicioasa mancare vanduta pe strada si cazarea la hostel.

Pretul unei curse cu taxiul: 1,40 $ / km

O bere locala: 7,30$

Masa intr-un restaurant ieftin: 13,10$

O noapte la un hotel de 3 stele: 99$

6. Iunie: York, UK

La doar doua ore distanta de Londra, si notoriu pentru atmosfera sa medievala, insa moderna, York este cu siguranta adorabil. Inconjurat de ziduri din secolul XIII si intesat de catedrale gotice, e precum un muzeu enorm, dar unul cu restaurante, cafenele si baruri.

Pretul unei curse cu taxiul: 2,10 $ / km

O bere locala: 4,50$

Masa intr-un restaurant ieftin: 18,10$

O noapte la un hotel de 3 stele: 113,70$

7. Nashville, Tennessee, SUA

Aici acordurile muzicii live se aud pretutindeni inca de la primele ore ale zilei. Fie ca vrei sa afli despre istoria bogata a orasului la Grand Ole Opry House sau ca preferi sa petreci in locantele tip bar-and-barbeque, in Nashville te vei simti acasa imediat!

Pretul unei curse cu taxiul: 1,20 $ / km

O bere locala: 4$

Masa intr-un restaurant ieftin: 12,50$

O noapte la un hotel de 3 stele: 119$

8. August: Podgorica, Muntenegru

O destinatie minunata daca sunteti in cautare de liniste. In zona Stara Varos din Orasul Vechi veti gasi arhitectura incantatoare, moschei antice si o cultura a cafenelelor.

Pretul unei curse cu taxiul: 0,40 $ / km

O bere locala: 1,60$

Masa intr-un restaurant ieftin: 5,40$

O noapte la un hotel de 3 stele: 55,20$

9. Septembrie: Salonic, Grecia

Un oras port care se poate parcurge in mare parte la pas, Salonic este pitoresc cu zidurile sale bizantine, monumente, galerii si muzee. Dar este cunoscut si pentru latura sa petrecareata, gratie barurilor situate pe plaja.

Pretul unei curse cu taxiul: 0,70 $ / km

O bere locala: 3,80$

Masa intr-un restaurant ieftin: 10,90$

O noapte la un hotel de 3 stele: 49,60$

10. Octombrie: Addis Ababa, Etiopia

Un oras energic, inconjurat de munti si cu strazi inca pavate cu aur. Te vei intoarce in timp gratie bisericilor, moscheilor si muzeelor sale. Daca te pasioneaza cafeaua trebuie sa stii ca etiopienii au o intreaga ceremonie pentru servirea cafelei.

Pretul unei curse cu taxiul: 1 $ / km

O bere locala: 1$

Masa intr-un restaurant ieftin: 3$

O noapte la un hotel de 3 stele: 68$

11. Noiembrie: Udaipur, India

Considerat cel mai romantic oras al Indiei, din pacate anumite parti din Udaipur (cunoscut si ca Venetia estului) au devenit capcane pentru turisti. Insa daca esti un vizitator cu simt de discernamant, vei gasi tot ce are orasul sa ofere mai bun: arhitectura din Lumea Veche, plimbari domoale cu barca si bazaruri antice.

Pretul unei curse cu taxiul: 0,20 $ / km

O bere locala: 1,30$

Masa intr-un restaurant ieftin: 1,50$

O noapte la un hotel de 3 stele: 45,70$

12. Luang Prabang, Laos

Este imposibil sa nu iei contact cu latura ta spirituala in fosta capitala a Laosului, in care manastirile budiste sunt presarate la tot pasul printre cladirile cu arhitectura coloniala franceza. Vei merge acolo pentru a-ti gasi pacea interioara, dar vei ramane pentru delicioasa bucatarie din Asia de sud-est.

Pretul unei curse cu taxiul: 2,20 $ / km

O bere locala: 0,90$

Masa intr-un restaurant ieftin: 2$

O noapte la un hotel de 3 stele: N/A

 

 

Related posts

La Redoute lanseaza catalogul colectiei toamna-iarna 2010-2011

Adina Meyers

Ardei umpluti meditareaneeni

Adina Meyers

Castiga un trandafir de dulceata de la FamousRoses.eu

Adina Meyers