Chiar daca ne aflam la inceputul toamnei si temperaturile exterioare sunt inca blande, acest lucru nu inseamna ca vom putea neglija in totalitate aspectele care tin de buna izolatie a locuintei. Si cele care tin de solutiile de incalzire. Cu totii am auzit cel putin odata de termenul izolare termica, insa din pacate sunt putini cei care acorda atentia cuvenita. Ceea ce are ca si rezultat facturi de intretinere destul de mari.

De foarte multe ori suntem tentati sa credem ca izolatia este relevanta doar in timpul iernii. Insa in realitate aceasta este importanta si in timpul verii. Atunci cand locuintele noastre se incalzesc foarte rapid daca nu exista o izolatie corespunzatoare. Indiferent insa de cum am incerca sa privim acest capitol, un lucru este cert. Si anume faptul ca incalzirea eficienta a locuintei depinde de calitatea izolatiei. Dar si de cateva produse special concepute in acest sens, despre care vom vorbi in acest articol.

            Confort termic

Confortul termic este un lucru in care investim in general sume destul de importante de bani. Mai ales atunci cand alegerile pe care le facem nu sunt unele tocmai inspirate. Este adevarat ca in procesul de amenajare a unui camin suntem pusi in situatia de a face numeroase alegeri. Care mai de care mai dificile, insa niciodata nu ar trebui sa ne grabim in astfel de situatii. Cel putin nu atunci cand vrem sa fim cat mai chibzuiti. Iata asadar 3 solutii practice prin care iti poti incalzi eficient locuinta in sezonul rece.

            Centralele termice pe gaz.

Centrala termica a devenit solutia cea mai la indemana la care putem apela atunci cand vorbim despre incalzirea locuintelor, mai ales dupa debransarile in masa de la sistemul de incalzire central. Eficienta centralelor termice este una de incontestat in conditiile in care acestea te pot ajuta sa iti incalzesti locuinta foarte rapid. Indiferent ca optezi pentru centrale Ariston, centrale Viessmann, sau orice alt model de centrala, cert este faptul ca te vei putea bucura de o eficienta sporita in ceea ce priveste incalzirea propriului camin.

            Incalzirea in pardoseala.

Incalzirea in pardoseala reprezinta o solutie ceva mai noua de incalzire a unei locuinte. Si reprezinta o alegere cat se poate de inspirata atunci cand iti doresti sa duci confortul termic la un cu totul alt nivel. Desi nu putem vorbi de aceeasi eficienta ca si in cazul centralelor termice, cert este faptul ca un sistem de incalzire in pardoseala reprezinta o investitie excelenta. Atunci cand vorbim despre imbunatatirea calitatii vietii. Mai mult decat atat, optand pentru un sistem de incalzire in pardoseala, vei salva si spatiu. Avand in vedere ca vor disparea clasicele calorifere, care necesitau atentie periodica si o aerisire corespunzatoare. Astfel, vei putea uita complet si de patenti, clesti, banda adeziva, sau de alte scule necesare fixarii si intretinerii caloriferelor clasice.

            Panourile solare.

Utilizarea energiei solare si transformarea ulterioara a acestia in apa calda, electricitate sau caldura nu mai reprezinta de multi ani o noutate. Din ce in ce mai multi oameni apeleaza la solutii care utilizeaza energia regenerabila. Fie din motive financiare, fie din dorinta de a fi cat mai prietenosi cu mediul inconjurator. Poate ca o astfel de solutie presupune o investitie ceva mai mare la inceput. Insa in timp aceasta se va amortiza destul de rapid. Cert insa este faptul ca un sistem de panouri solare te poate ajuta sa iti incalzesti cu usurinta locuinta.

Related posts

Bucătărie în stil contemporan: 6 sfaturi de amenajare

Adina Meyers

Libertatea de a alege: Design de baie personalizat datorită noii game de culori GROHE

Adina Meyers

O amenajarea moderna pentru o locuinta de vacanta

Adina Meyers