Home

Despre cum alegem si de ce avantaje ne bucuram daca vom cumpara o drujba electrica

Desi ne aflam in plina iarna, e bine sa ne pregatim din timp de venirea primaverii, asadar a perioadei in care va trebui sa ne apucam din nou de ingrijit gradina si curtea. Aceasta pregatire se refera in special la cumpararea uneltelor care au rolul de a ne usura cat mai mult cu putinta munca, astfel incat sa nu pierdem foarte mult timp cu ele.

In articolul de astazi atentia noastra va fi indreptata catre drujba electrica, iar asta pentru ca ea poate sa ne ajute intr-un numar destul de mare de situatii, nu doar atunci cand vine vorba de a taia lemne sau copaci (principal intrebuintare pe care noi i-o dam acestei unelte). Mai exact, drujba electrica este cea mai potrivita atunci cand vrem sa utilizam o astfel de unealta ca hobby ori la un nivel semiprofesional. Putem sa facem niste lucruri foarte interesante cu ea, care vor face sa se justifice pe deplin pretul pe care il are.

Care sunt, mai exact, momentele in care drujba electrica va reusi sa isi dovedeasca utilitatea? Pai… evident, o vei folosi pentru a taia lemne si uneori chiar pomi mai mici (care nu sunt chiar atat de grosi). Pe langa asta, o vom mai folosi si pentru a taia capriorii sau scandurile pe care le folosim in renovarea unei case, ori chiar si atunci cand ne place sculptura in lemn.

Evident, pentru ca noi sa ne putem bucura la maxim de pe urma unei astfel de unelte va trebui sa stim cum sa o alegem pe cea care ni se potriveste cel mai bine. Acest lucru este destul de usor de facut atunci cand stim la ce sa ne uitam. In caz contrar, e recomandat sa cautam informatii pe internet despre caracteristicile pe care le are o drujba electrica si cum ne vom orienta noi in functie de ele atunci cand avem de ales dintre sute de modele prezente pe piata din Romania. Noi iti oferim astfel de informatii pe http://drujbaelectrica.ro/, dar si in continuarea articolului acesta, deci citeste-l cu atentie si o sa vezi cat de util iti este.

Un prim lucru asupra caruia trebuie sa te hotarasti atunci cand vrei sa cumperi o noua drujba electrica este daca vrei un model care functioneaza doar electric si are nevoie sa fie conectat mereu la o priza sau daca vrei sa cumperi o drujba cu acumulatori, acesta din urma oferindu-ti o libertate mai mare de miscare. Modelul cu acumulatori aduce la pachet insa niste dezavantaje care tind sa fie destul de notabile, iar aici ne referim la autonomia care e scazuta, respectiv puterea care nu e foarte ridicata si deci nu putem folosi drujba pentru a taia crengi foarte groase.

Puterea drujbei electrice este urmatorul lucru pe care trebuie sa il avem in vedere. Modelele electrice au o putere care variaza destul de mult in functie de categoria din care fac parte (hobby sau semi-profesionale – de mentionat ca modele profesionale nu prea gasim atunci cand vorbim de cele electrice). Ce recomandam noi? Un model care sa fie capabil sa ofere o putere de cel putin 1800 W, acesta fiind cel mai potrivit pentru un uz casnic, aducand mai multe avantaje si neimpunandu-ti foarte multe limite.

Lungimea lamei este un alt criteriu care trebuie luat in considerare atunci cand vine vorba de fierastraul cu lant (de obicei aici vei alege in functie de care vor fi situatiile in care vrei sa o folosesti / ce vei alege sa tai cu ea), iar alaturi de aceasta mai adaugam pe lista accesoriile pe care le primim la pachet. Nu trebuie sa uitam desigur nici de echipamentul de protectie care trebuie sa fie unul adecvat (vorbim totusi de o unealta care este destul de periculoasa atunci cand nu este manuita cu atentie – pot sa apara accidentari destul de grave si uneori chiar mortale).

Related posts

Open call pentru artiști la cea de-a doua ediție a proiectului NeoNlitic

Adina Meyers

Invazie de alge la malul Mării Negre. Autoritățile au adunat de pe plaje 3.000 de tone, în prima jumătate a lunii iulie-FOTO&VIDEO

Adina Meyers

Tu stii ce tip de glet sa alegi? Recomandarile Sika pentru suprafete interioare perfect finisate

Adina Meyers