O etapa foarte importanta in amenajarea baii este reprezentata de alegerea culorii predominante. Importanta sa creste si mai mult atunci cand baia este una de dimensiuni mici, iar asta pentru ca, daca stim cum sa combinam culorile, putem crea impresia de spatiu. Regulile pe care trebuie sa le aplici in cadrul acestei etape nu sunt foarte grele, dupa cum vei putea vedea citind in continuare acest articol.

Dupa cum cel mai probabil ai auzit deja, pentru incaperile mici cele mai recomandate sunt culorile deschise. Asta pentru ca ele reflecta mult mai bine lumina si le fac sa para mai luminoase si mai spatioase. Asadar acest criteriu il vom aplica si in ceea ce priveste alegerea culorii baii noastre.

Printre cele mai folosite variante este zugravirea baii in alb. Daca albul predomina peste tot acest lucru ajuta in estomparea limitelor si oferirea senzatiei de adancime, de un spatiu mult mai extins decat este in realitate. Cu o iluminare adecvata rezultatul final poate fi unul cu adevarat senzational.

O baie alba complet insa poate deveni monotona, asadar e bine sa aducem in peisaj inca o culoare. Putem face acest lucru cu ajutorul podelelor ori a accesoriilor din baie. Sunt mai multe combinatii aici dintre care putem alege, insa printre cele mai preferete de oameni se numara albul in combinatie cu turcoazul si albul in combinatie cu verdele. Evident, albul mai poate fi combinat fara probleme si cu bleu, portocaliu sau roz deschis.

Tot pentru marirea vizuala a baii tale mici te poti folosi si de dungi. Dungile pot veni de asemenea si ca o pata de culoare, pentru a sparge monotonia amintita mai sus.

Acum ca ai ales cea mai potrivita culoare pentru baia ta mica, urmeaza alegerea celorlalte elemente ale baii tinand cont de dimensiunile sale. Nu vom intra in foarte multe detalii aici, ci iti vom spune doar ca, de exemplu, in ceea ce priveste vasul de WC poti alege unul suspendat, iar asta pentru ca vei avea spatiu sub el, lucru care va pacali putin privirea si va face creierul sa creada ca ai mai mult loc la dispozitie.

In ceea ce priveste cada, fie alegi o cada pe colt, fie iti indrepti atentia direct catre o cabina de dus. Sa nu uitam nici de oglinzi, care au o importanta foarte mare in amenajarea unei bai mici, iar asta pentru ca ele ofera senzatia de spatiu. Nu degeaba sunt folosite in cazul lifturilor, astfel incat persoanele care nu suporta spatiile mici si inchise sa fie mai relaxate.

Related posts

Atmosfera mediteraneana si decor eclectic intr-o casa din Africa de Sud

Adina Meyers

Stilul de viata ecologic: cum a reusit o familie din Romania sa reduca pierderile de energie si poluarea mediului inconjurator

Adina Meyers

6 greșeli care îți pot strica electrocasnicele din casă

Adina Meyers