Amenajari Interioare

Iubesti cafeaua? Noi iti spunem cum alegi cel mai bun espressor pentru dimineti pline de aroma si energie

Ma numar printre cei care pur si simplu adora cafeaua. Nu pot concepe o zi fara sa gust macar o data din aceasta licoare magica pentru mine, fiind singurul lucru care reuseste sa ma puna pe picioare pentru o zi lunga la locul de munca.

De obicei prefer cafeaua la ibric, insa de la o vreme am inceput sa apelez tot mai des la espressor. De ce? Pentru ca am timpul destul de limitat si cu ajutorul sau cafeaua este gata mai repede, eu putand incepe ziua in forta. Am cautat destul de mult pana am gasit un model care sa imi placa. Ba chiar am schimbat unul pentru ca s-a stricat la nici 6 luni de cand l-am cumparat. Pentru ca nu vreau sa treci si tu prin aceasta experienta am zis sa iti ofer un scurt ghid de achizitionare a unui astfel de aparat pentru a-ti face o idee legata de aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere.

Atentia ta se va indrepta neaparat asupra presiunii espressorului. Asta pentru ca de aceasta depinde foarte mult calitatea cafelei de care ne vom putea bucura. Sunt de parere ca presiunea trebuie sa fie de 15 bari cel putin, in caz contrar acesta neputand fi numit espressor in adevaratul sens al cuvantului. Desigur, poti opta si pentru modele mai slabe, insa cei 15 bari ii poti folosi drept etalon. Cu cat este mai mare presiunea unui espressor, cu atat mai concentrata va fi cafeaua preparata de acesta.

Alimentarea conteaza si ea. Aici ai de ales dintre espressoarele care functioneaza cu capsule si cele care functioneaza cu cafea sau paduri. Diferentele dintre ele sunt destul de mari, asadar este bine sa afli avantajele si dezavantajele fiecaruia pentru a sti exact ce ti se potriveste cel mai bine. Eu le prefer pe cele pe care le pot alimenta direct cu cafea (si din cauza costurilor mai ridicate ale capsulelor).

Capacitatea rezervorului, alaturi de capacitatea compartimentului de cafea sunt si ele niste caracteristici pe care le poti lua in considerare, desi nu le consider a fi criterii foarte importante. Ele te vor ajuta mai mult atunci cand esti o persoana foarte comoda.

Functiile puse la dispozitie de espressor conteaza de asemenea, iar aici printre cele mai importante se numara functia de autocuratare si cea de setare a nivelelor de macinare a cafelei (daca este prezenta o rasnita incorporata).

Sunt persoane care spun ca puterea acestuia conteaza si ea. Eu sunt de parere ca nu prea. Pana la urma singurul avantaj pe care il aduce un model cu putere mare este incalzirea mult mai rapida a apei. Insa nu cu mult, diferentele fiind de cateva secunde maxim. Daca diferenta de pret intre anumite modele cu puteri diferite este una foarte mare afla ca ea nu se justifica complet – cauta asadar si celelalte specificatii pentru a-ti da seama daca altul este motivul costului mai ridicat ori este doar o simpla strategie de marketing a producatorului.

 

Related posts

Cum să avem o locuință mai luminoasă

Adina Meyers

Pledoarie pentru un interior all-white

Adina Meyers

Conceptul de design al cabinei de duș Radaway

Adina Meyers