Aspectul estetic este unul dintre factorii important de luat în considerare. Tuturor ne place să fim primiți într-un mediu prietenos și confortabil. Regulile de bază în amenjarea unui spaţiu în aer liber ar trebui să ţină cont de împărţirea acestuia într-o zonă de relaxare (lounge), una de dining (pentru luat masa), una pentru discuţii şi cea de bar.
Dacă spaţiul este generos, ar fi indicată şi o zonă pentru petreceri în aer liber şi chiar un loc de joacă pentru copii. Decoraţiunile pentru spaţiile exterioare ar putea să fie îndrăzneţe, nonconfomiste, colorate.
Grădina casei
Iluminatul joacă un rol foarte important deoarece cu ajutorul lui atât plantele, cât şi zonele din principala atracţie din grădină sunt puse în valoare. Pe lângă aranjamentele din diferite elemente cum ar fi piatra, lemnul, nisipul, apa, o grădină trebuie mobilată. Piesele de mobilier se aleg în funcţie de arhitectura casei sau stilul în care aceasta este amenajată la interior, tocmai pentru a stabili acea unitate între cele două spaţii.
Pentru mobilierul de exterior se folosesc materialele tradiţionale precum împletitura din fibre artificiale sau aluminiul pentru că întreţinerea este facilă şi rezistă la intemperii. Fibrele sintetice sunt tratate UV, iar unele mese au blatul de teak, pentru o rezistenţă mai mare.
Bar sau restaurant
În cazul unei terase de bar sau restaurant e recomandat să aleafem piese cu forme sau simbolistică inedite cum ar fi mesele şi fotoliile cu design inspirat din natură, care dau impresia de viaţă proprie.
Statuile de mari dimensiuni ar putea fi puse în grădini şi terase spaţioase destinate evenimentelor de orice fel.
Clădire de birouri
Pentru teresa unei clădiri de birouri putem opta pentru piese modulare, cu înălţime şi formă ce se pot ajusta în funcţie de spaţiul pentru care sunt destinate. De preferat sunt culori îndrăzneţe care să contrasteze cu interiorul sobru specific clădirilor de birouri.