LifeStyle Retete

Desertul perfect pe canicula: tort racoritor cu menta

Tortul racoritor de menta este un desert ce nu trebuie sa lipseasca in zilele toride de vara. Nu este nevoie de coacere si nici de zahar.

Ingrediente:

Blat:

– 150 g tarate de ovaz/fulgi de ovaz
– 100 g nuci autohtone
– 100 g curmale hidratate
– 50 g smochine hidratate
– 1-2 linguri de sirop de agave (opţional)
– 2 linguri pudra de roscove/ cacao bio
– ½ pastaie de vanilie/1 lingurita extract de vanilie

Citeste si: Tort crocant de vara

Mod de preparare:

Intr-un robot cu lama S se pun toate ingredientele si se mixeaza toate, se unge tava cu ulei de cocos si se adauga compozitia. Se pune la congelator pana preparati crema de ciocolata.

Crema de ciocolata :

– 1 avocado bine copt
– 1 banana bine coapta
– 50 g unt de cacao topit
– 50 g sirop de agave / miere de albine
– 50 -75 ml lapte de migdale/cocos/zeama de portocale ( puteti opta pentru orice varianta)
– ½ pastaie de vanilie /1 lingurita extract de vanilie

Citeste si: Inghetata cu fistic

Mod de preparare:

Intr-un robot cu lama S se pun toate ingredientele si se proceseaza pana iese o crema densa si fina. Se intinde peste blat si se pune din nou la congelator. Intre timp, preparam crema de menta.

Crema de menta:

– 2 avocado bine coapte
– 30 g ulei de cocos topit
– 30 g sirop de agave / miere de albine
– 10 picaturi ulei de menta sau 10 frunze de menta proaspata
– ½ pastaie de vanilie /1 lingurita extract de vanilie

Citeste si: Inghetata dietetica, usor de preparat

Intr-un robot cu lama S se pun toate ingredientele si se proceseaza pana iese o crema densa si fina. Crema de menta se intinde peste crema de ciocolata si se pune la congelator pana a doua zi sau minim 6 ore. Se taie felii si se pune la frigider. Se poate orna cu fistic si ciocolata raw.

Material preluat de pe http://www.realitatea.net

 

Related posts

Centenarul României la Sala Radio: Horia Andreescu dirijează Enescu și Ciprian Porumbescu!

Adina Meyers

Birou de acasă sau loc pentru inspirație?

Adina Meyers

Cum văd milenariștii teatrul românesc de azi? Podcast Scena.ro #5

Adina Meyers