LifeStyle Retete

Desert de weekend: prajitura simpla cu fructe

Simpla si pufoasa. E prajitura verii! Incercati-o in fiecare saptamana pe masura ce apar fructele de sezon!

Ingrediente:

4 oua medii
200 g zahar
120 ml ulei
180 ml lapte
240 g faina alba
1 priza sare
3/4 plic praf de copt
350 g fructe la alegere (coacaze, zmeura, visine, afine, mure, caise, prune; cantarite dupa curatare si sortare)
1 lingurita cu varf  amidon (optional)

Citeste si: Rasfat de vara dulce si rapid: milkshake sau inghetata

Mod de preparare:

1. Daca e cazul, fructele se curata de samburi (visine, caise). Restul doar se spala si apoi se pun intr-o sita. Gustati fructele si daca sunt acrisoare adaugati zahar (la visine sau coacaze de exemplu, pun 2 linguri de zahar; la caise sau prune nu pun deloc). Se lasa fructele la scurs pana aveti nevoie de ele.

2. Se separa ouale. Cerneti faina cu praful de copt si sarea.

3. Se freaca galbenusurile cu 100 gr de zahar, cu mixerul, pana se obtine o crema galben-pal pufoasa si in care se simte doar putin zaharul (cca 3 minute).

4. In timp ce mixati adaugati uleiul in fir subtire. Adaugati apoi laptele, la inceput in fir subtire, dar cand se subtiaza compozitia il puteti adauga pe tot.

5. Adaugati faina in 3-4 transe, amestecand cu telul doar pana se vad doar urme de faina. Cand ati terminat de pus toata faina lasati aceste amestec deoparte.

6. Bateti albusurile spuma pana ce spuma e alba si pufoasa. Incepeti sa adaugati zaharul ramas, cate o lingurita pe rand si continuati sa mixati. Cand ati terminat zaharul ar trebui sa aveti o spuma lucioasa, densa, care sta pe tel. Daca nu sta, mai mixati

7. Adaugati spuma in aluat, in 3 transe, amestecand usor cu telul.

8. Turnati compozitia intr-o tava (20 x 32 cm) tapetata cu hartie de copt. Nivelati cu dosul unei linguri, insistand mai ales in centru, ca sa nu fie acolo prea mult aluat si sa faca cocoasa prajitura.

9. Peste fructele zemoase (visine, coacaze, zmeura de exemplu), adaugati amidon si amestecati usor. Caisele sau prunele nu au nevoie de amidon.

10. Se aseaza fructele pe aluat (visinele una langa alta; fructele mici precum coacazea se presara in strat uniform; jumatatile de caise sau prune se aseaza la o distanta de 1 cm una de alta).

11. Se coace prajitura la 180C (sau 160C cu ventilator), timp de 45-50 minute.

Material preluat de pe www.e-retete.ro

Related posts

Tot ce trebuie să ştii despre darea în plată

Adina Meyers

Fă-ți bagajele, Vegeta te trimite în Croația!

Adina Meyers

Atenționare de călătorie în Grecia. Pericol major de incendii de vegetaţie

Adina Meyers