LifeStyle Retete

Desert de weekend: prajitura cu foi fragede si mere

Ingrediente:

Ingrediente pentru 4 foi:

8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri lapte (sau chiar apa)
2 oua
1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
30 linguri de faina (aprox.)
un strop de sare

Ingrediente pentru umplutura:

1 si 1/2 kg mere
1 lingurita scortisoara
2 plicuri zahar vanilat
100 g zahar

Preparare:

Etapa 1

Mod de preparare foi:
Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema, apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii (22/30 cm) unse cu putin ulei.
Foile se intind usor si se coc foarte repede pana prind putina culoare pe margini.

Etapa 2 

Umplutura:
Spalam merele, le curatam de samburi (eu le-am lasat cu coaja) si le dam pe razatoarea mare.
Punem merele razuite intr-o cratita impreuna cu scortisoara si zaharul. Lasam pe foc mic si amestecam pana se calesc usor si raman cu foarte putina zeama.
Cand s-a racit repartizam compozitia de mere intre foi.

Acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam pana a doua zi cand va fi frageda si o putem portiona. Pudram cu zahar farin si servim.

Pofta buna!

Reteta preluata de pe http://www.petitchef.ro

Related posts

(P) Grupul Floria lansează cea de a doua florărie din cadrul unui mall, în Băneasa Shopping City

Adina Meyers

Ce gustări preferă copiii când sunt la școală și care sunt cele pe care le consumă acasă?

Adina Meyers

Telefoanele care vor fi INTERZISE de MÂINE în România. Amenda ajunge și 100.000 de lei

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe