Image default
LifeStyle Retete

Desert de weekend: prajitura cu foi fragede si mere

Ingrediente:

Ingrediente pentru 4 foi:

8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri lapte (sau chiar apa)
2 oua
1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
30 linguri de faina (aprox.)
un strop de sare

Ingrediente pentru umplutura:

1 si 1/2 kg mere
1 lingurita scortisoara
2 plicuri zahar vanilat
100 g zahar

Preparare:

Etapa 1

Mod de preparare foi:
Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema, apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii (22/30 cm) unse cu putin ulei.
Foile se intind usor si se coc foarte repede pana prind putina culoare pe margini.

Etapa 2 

Umplutura:
Spalam merele, le curatam de samburi (eu le-am lasat cu coaja) si le dam pe razatoarea mare.
Punem merele razuite intr-o cratita impreuna cu scortisoara si zaharul. Lasam pe foc mic si amestecam pana se calesc usor si raman cu foarte putina zeama.
Cand s-a racit repartizam compozitia de mere intre foi.

Acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam pana a doua zi cand va fi frageda si o putem portiona. Pudram cu zahar farin si servim.

Pofta buna!

Reteta preluata de pe http://www.petitchef.ro

Articole similare

Chisinaul, o periferie culturala?

Laura Ilica

2010 – designul la el acasa

Ana-Maria Oancea

Elis Pavaje: Afaceri in crestere in 2011

comunicat de presa

Lasă un comentariu