Image default
LifeStyle Retete

Desert de weekend: inghetata de ananas si rom

Ingrediente:

1 conserva de ananas bucati Sunfood (565 g)

250 g frisca lichida

150 g zahar brun

3 linguri rom alb

esenta ananas (optional)

Citeste si: Inghetata de vanilie cu coacaze proaspete

Mod de preparare:

Scurgem bucatelele de ananas si le punem intr-un vas. 

Amestecam sucul din conserva cu zaharul brun si le mixam cu ajutorul unui mixer vertical, pana cand amestecul se deschide la culoare si devine spumos (cca 2 minute).

Adaugam bucatile de ananas, romul si esenta de ananas, si mixam in continuare.

Punem amestecul intr-un vas de inox si il bagam in congelator pentru 1 ora.

Dupa primele 30 minute, scoatem inghetata din congelator si o mixam cu ajutorul mixerului vertical. Bagam din nou vasul in congelator si dupa alte 30 de minute, il scoatem si mixam inghetata. Mixarea din timpul congelarii ajuta la eliminarea acelor de gheata, obtinandu-se astfel o inghetata mai cremoasa.

Mixam foarte bine frisca lichida si o incorporam inghetatei (dupa ce am mixat-o a doua oara).

Introducem vasul in congelator si il lasam inca 1-2 ore sau pana cand inghetata atinge consistenta justa. 

O servim pudrata cu putin crocant de migdale/alune/nuci.

Sfat: Daca adaugam putin alcool in orice tip de inghetata (fructe, ciocolata, vanilie, etc), vom impiedica formarea acelor de gheata, iar inghetata va deveni mult mai cremoasa.

Material preluat de pe www.lauraadamache.ro

Articole similare

2 in 1: Coafor si biblioteca

Madalina Craciun

Therapy Air Ion® de la ZEPTER

comunicat de presa

Tort cu ciocolata si capsune

de la cititori

Lasă un comentariu