LifeStyle Retete

Desert de sezon: prajitura cu gutui

Ingrediente:

4-5 gutui

3 oua

500 g zahar tos

10 linguri ulei de floarea-soarelui

1 plic praf de copt

200 ml lapte

750 g faina

1 plic zahar vanilat

zeama de la o jumatate de lamaie

20 g zahar pudra, pentru ornat

Citeste si: Desert de sezon: placinta cu gutui

Timpi de preparare

 Timp de preparare: 50 min

 Timp de gatire: 20 min

 Gata in: 1 ore, 10 min

Citeste si: Tarta cu pere

Mod de preparare:

1. Se spala bine gutuile, se curata de coaja si apoi se taie felii potrivite. Se stropesc cu zeama de lamaie, ca sa nu se oxideze si se pastreaza pe o farfurie.

2. Se amesteca intr-un vas, cu mixerul, albusurile si galbenusurile, impreuna cu zaharul tos si cel vanilat, timp de 3-5 minute. Se adauga apoi uleiul si se mixeaza in continuare. Praful de copt se stinge in lapte si apoi se adauga si el in compozitie si se bate cu mixerul, la turatie mai usoara, pana se incorporeaza, dupa care se adauga, treptat, faina cernuta in prealabil.

3. Intre timp, se pregateste o tava rotunda. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia bine omogenizata. Pe deasupra se asaza feliile de gutui, apoi se baga tava in cuptorul incins in prealabil si se lasa la copt la foc potrivit, in jur de 20-30 de minute.

4. Dupa ce s-a rumenit, se scoate prajitura din cuptor si se lasa la racit, apoi se rastoarna pe o farfurie si se orneaza cu zahar pudra.

Material preluat de pe http://retete.unica.ro

Related posts

Pandemie. Principalele temeri ale românilor: sănătatea și nesiguranța economică

Adina Meyers

Legume in Bucate, un condiment universal unic, cu bucati mari de legume

Adina Meyers

Anii 2000 – Decada inovatiilor

Adina Meyers