LifeStyle

Delia Matache – prima artista care sprijina pacientii cu psoriazis

„Am primit cu sufletul deschis propunerea celor de la Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune (APAA) de a sustine prin aceasta melodie bolnavii de psoriazis si lupta lor zilnica, mai ales ca am o prietena care sufera de aceasta boala si stiu cu ce probleme se confrunta in fiecare zi. Nu putine sunt situatiile de viata cand este marginalizata sau chiar exclusa de catre ceilalti, ceea ce sunt convinsa ca li se intampla si altor persoane cu psoriazis. Prin aceasta melodie vreau sa transmit tuturor mesajul ca sunt alaturi de acesti pacienti, pe care ii indemn sa fie optimisti si sa nu lase prejudecatile celorlalti sa-i impiedice sa aiba o viata normala”, declara Delia.

„Aceasta afectiune nu se transmite de la o persoana bolnava la una sanatoasa prin atingere sau orice alta forma de contact. De altfel, aceasta este ideea care a stat la baza acestui videoclip. Cel mai important mesaj pe care vrem sa-l transmitem publicului cu melodia Ia-ma de mana este: psoriazisul nu este contagios! Mai mult decat atat, vrem sa ii incurajam pe cei care cunosc persoane cu aceasta afectiune sa le fie alaturi si sa se comporte normal in relatia cu ei. Sa renunte la prejudecati, la discriminare, la tendinta de a-i izola. Doar asa ii vor ajuta cu adevarat”, declara Rozalina Lapadatu, Presedinte APAA si pacient cu psoriazis.

Melodia „Ia-ma de mana” a fost lansata in toamna anului 2012, iar pana acum a avut mai mult de 1.500.000 de accesari pe Youtube. Versurile melodiei au fost compuse de catre pacientii cu psoriazis, care au fost selectati dintre 160 de persoane participante la un concurs desfasurat pe pagina de Facebook a APAA. 

Lansarea videoclipului face parte din campania „Doar optimismul e contagios!”, campanie desfasurata de Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune (APAA) pe tot parcursul anului 2013, cu sprijinul Societatii Romane de Dermatologie (SRD). Scopul campaniei este acela de a atrage atentia asupra afectiunilor autoimune si asupra faptului ca acestea nu sunt contagioase, dar si sa-i ajute pe pacienti sa accepte boala, sa acorde mai multa importanta starii de spirit pozitive si sa aiba o viata normala.

 

 

Related posts

Panasonic va aduce acasa experienţa cinematografului total!

Adina Meyers

Cazaturi si dureri provocate de ghetus? Fleximobil si Sindolor iti vin in ajutor

Adina Meyers

High Heels High Hopes, primul Society Club din Romania a fost lansat

Adina Meyers