Relaxati, boemi, pasionati de calatorii, iubitori de natura, arta si, in general, de frumos. Acesta este, pe scurt, profilul unor oameni tineri, care si-au propus sa traiasca ca si cum ar fi intr-o vacanta continua. Ca atare, au transpus in caminul lor tot ce le este mai drag: marea, nisipul, cerul…

Doi tineri ce formeaza de cativa ani un cuplu au constientizat intr-o buna zi ca orasul in care traiau ii transformase in niste robotei. Zi de zi, in drumul lor catre birou, intalneau acelasi peisaj: trafic infernal, claxoane nervoase, oameni grabiti, cladiri de beton… Un mediu neprietenos, care ii indeparta din ce in ce mai mult de lucrurile care contau cu adevarat pentru ei: natura, linistea, libertatea. Drept urmare, au schimbat macazul cu 180 de grade: s-au hotarat „sa evadeze” din jungla urbana intr-un satuc pitoresc, aflat la zeci de kilometri distanta de „civilizatie”, si sa inlocuiasca munca de birou cu cateva colaborari de acasa, din fata calculatorului, astfel incat sa le ramana suficient timp pentru ei si pasiunile lor. Au renuntat fara pic de regret la apartamentul mic si sufocant din centrul orasului, in favoarea unei case mari, cu o arhitectura deosebita, amplasata intr-un cadru natural superb. Inca din prima zi in care s-au mutat, s-au bucurat de toate lucrurile bune si frumoase pe care le oferea noul trai, insa, mai presus de toate, au savurat gustul libertatii.

Libertate, relaxare, prospetime
Indragostiti de albastrul Mediteranei si de stilul de viata al oamenilor ce traiesc in acest spatiu geografic, proprietarii si-au creat un camin foarte primitor, ce respira prin toti porii un aer de vacanta. Arhitectura, culorile, finisajele, mobilierul si decoratiunile, toate reflecta frumusetea, naturaletea, relaxarea si prospetimea specifice stilului mediteranean. Locuinta are 200 de metri patrati si se desfasoara pe doua niveluri, parter si etaj. Zona de zi, aflata la parter, propune o atmosfera foarte placuta, data in primul rand de spatiile mari, aerisite, ce comunica liber unele cu altele, iar in al doilea rand de ferestrele generoase, ce permit luminii sa patrunda in voie.

Cald si rece intr-o armonie perfecta
Elementele care stau la baza decorului marin sunt culorile: pe de o parte nuante calde de bej si alb, ce fac trimitere la plaja si soare, pe de alta parte tonuri racoroase de albastru, turcoaz si verde, ce duc cu gandul la cea mai frumoasa mare din lume, Mediterana. In completarea lor vin finisajele, alese dupa acelasi principiu cald-rece: lemn si materiale textile, iar in contrapondere placi ceramice si fier forjat. In ceea ce priveste tusele finale, care, de altfel, sunt in mare parte responsabile de personalitatea amenajarii, acestea sunt reprezentate de imprimeuri si decoratiuni. Astfel, tinerii proprietari au apelat la o „reteta” fresh, compusa din motive florale si dungi, ce se regaseste la tapiteria canapelei si a scaunelor, la pernutele decorative, draperii etc. Iar pentru ca interiorul sa fie perfect, l-au „condimentat” cu multe flori, obiecte decorative si amintiri.

Pentru a crea un decor in stil mediteranean, combina nuante calde de nisipiu si alb cu tonuri marine, racoroase, de albastru, bleu, turcoaz si verde. De asemenea, foloseste materiale si finisaje naturale, eventual cu un look patinat: lemn, lambriu, textile.   

Detaliile conteaza enorm in orice decor. Cateva ghivece cu flori colorate, asezate pe pervaz sau intr-o jardiniera frumoasa, din fier forjat, pot da nastere unui colt plin de culoare.
 

Related posts

Decorațiuni comestibile

Adina Meyers

Cum alegem culorile de accent într-o amenajare

Adina Meyers

10 maşini de spălat rufe la preţuri mici de Black Friday

Adina Meyers