Anul acesta, întâmpină Crăciunul cu un decor cu totul special, pe care realizează-l chiar voi. Implică în această activitate toată familia! Pe lângă faptul că vei petrece timp alături de cei dragi, va fi foarte distractiv şi relaxant să creezi împreună cu ei obiecte originale, având ca materie primă tot felul de lucruri banale, de care te împiedici prin locuinţă: bucăţi de materiale textile, nasturi, carton, hârtie, beţişoare, creioane colorate etc.

1. Brăduţi stilizaţi


Pentru a crea un brăduţ vesel, care va aduce zâmbetul şi bucuria pe chipurile tuturor celor care îţi trec pragul casei de sărbători, ai nevoie de un placaj pe post de suport, bucăţele de lemn de diferite mărimi (pot fi şi crenguţe rupte dintr-un copac), batoane de scorţişoară şi un lipici bun. Pentru decor, foloseşte năsturei coloraţi, panglici asortate, steluţe decupate din carton şi bobiţe de vâsc roşii. 

2. Fii inventiv!

Chiar dacă ai un brad adevărat, împodobit frumos, fă loc în decorul de Crăciun şi câtorva ornamente în formă de brăduţi. Nu trebuie să fie toate la fel. Cu cât sunt mai variate şi mai neconvenţionale, cu atât mai bine! De pildă, din creioanele colorate ale celor mici, poţi construi un brăduţ original. Tot ce trebuie să faci este să îţi procuri creioane de dimensiuni şi culori diferite şi să le fixezi cu lipici în aşa fel încât să obţii simpaticul brăduţ.

3. Decupează, lipeşte, decorează

Cu siguranţă, ai în casă câteva bucăţi de fetru, carton, hârtie groasă, nasturi, aţă pentru cusut, sfoară de rafie, şnuruleţe şi panglici. Acestea vor constitui materia primă pentru o mulţime de decoraţiuni care mai de care mai simpatice. De asemenea, îţi mai trebuie ace de cusut, foarfece mai mici şi mai mari, lipici şi şabloane (inimioare, păsărele, oameni de zăpadă, steluţe, acadele, brăduţi, îngeraşi etc.). Acum, că ai totul pe masa de lucru, poţi da start la decupat, cusut, lipit şi ornat.

4. Coroniţă din felii de portocale


Ornamentele realizate din elemente naturale sunt foarte frumoase şi uşor de făcut. Portocalele, care ne plac atât de mult şi pe care le asociem cu Crăciunul, pot fi folosite şi cu rol decorativ. Din felii de portocale pe care le-ai lăsat să se usuce timp de câteva zile, creează o coroniţă originală pentru uşă. Prinde cu atenţie fiecare felie de suportul din crenguţe de brad, pentru a nu se rupe, după care ornează cu batoane de scorţişoară şi cu steluţe de anason. Rezultatul va fi încântător.

5. Creează aranjamente simple


Aranjamentele simple, 100% naturale, sunt mult mai aproape de spiritul Crăciunului. În plus, nu trebuie să fii designer florist ca să le poţi face singur. Iată o sugestie pe cât de simplă, pe atât de aspectuoasă: umple un borcan din sticlă cu fructe de sezon (nuci, alune, portocale sau mere) şi „acompaniază-l” cu o crenguţă de brad. Decorează cu alune, ghinde, conuri şi macrameuri tematice, croşetate de bunica sau mama ta.  

6. Globuri din fructe

Îţi doreşti un brad altfel, autentic, ca odinioară? Atunci renunţă la decoraţiunile moderne, artificiale, în favoarea podoabelor naturale, pe care le foloseau bunicii şi străbunicii noştri pentru pomul de Crăciun. Înlocuieşte globurile de sticlă, beteala sclipitoare şi instalaţiile de iluminat sofisticate cu fructe specifice sezonului – mere roşii şi parfumate, nuci, portocale, mandarine –, cu turtă dulce pregătită chiar de tine, covrigi şi lumânări de ceară. 

Related posts

10 sfaturi utile pentru a avea o locuinta confortabila si primitoare in timpul sezonului rece

Adina Meyers

Interior luminos, în stil toscan

Adina Meyers

Slow Cooker si Multicooker – doua aparate foarte utile in orice bucatarie

Adina Meyers