Amenajari Interioare Decor Home LifeStyle

Decor în stil mexican: ce nu trebuie să lipsească – FOTO

Cu atâtea tendinţe pe piaţă în materie de decoraţiuni interioare, stilul etnic-mexican nu o să se demodeze niciodată. Dacă doreşti să aduci un aer nou casei tale, unul care să te facă să te simţi mereu în vacanţă, look-ul mexican este ceea ce cauţi.

Mexicul este renumit pentru culorile sale şi pentru oamenii mereu petrecăreţi. Pentru o casă colorată şi veselă, poți apela cu încredere la stilul mexican, unul extrem de uşor de obţinut. Stilul mexican se identifică prin elemente rustice și foarte colorate, forme rotunde, multe arcade și puține uși, dar din lemn masiv, spațiu deschis și cât se poate de înalt, pietre, dar și prin elemente din fier forjat.

Stilul mexican de design interior este opulent și bogat în detalii care sunt ușor de recunoscut. Alege elementele definitorii ale acestei culturi și integrează-le în decorul locuinței tale!

Culori

Paleta de culori inspirată din stilul mexican include tonuri puternice și nuante vibrante atât de culori calde cât și reci. Roșul, portocaliul, galbenul sau verdele sunt doar câteva dintre culorile pe care le găsești în casele mexicanilor.

Trebuie să echilibrezi elementele colorate cu un tavan alb, pentru a da impresia de înălțime, și poate cu podele închise la culoare. În ceea ce priveşte podeaua, alegeţi piatră, ceramică sau argilă, iar dacă aveţi scări în casă, nu uitaţi să le decoraţi cu plăci de ceramică, cu modele mexicane. Aceste plăci mai pot fi folosite sub geam şi în jurul şemineului.

Mobilier

Stilul mexican îți permite să aduci piese de mobilier colorate, cu model, imprimeuri sau desene tradiționale. Ceea ce marchează stilul mexican sunt brâurile colorate care sparg din punct de vedere vizual pereții, atât din bucatarie și sufragerie, cât și din baie.

Accesorii

Din stilul mexican de design interior nu lipsesc textilele lucrate manual, țesute sau brodate, care se regăsesc sub forma păturilor colorate, a pernelor decorative și a covoarelor.

Un element deosebit al stilului mexican îl reprezintă accesoriile din fier forjat, negru, precum clanţe, mânere, lămpi etc.

Draperiile sunt indispensabile pentru a creiona un decor mexican ideal. Tablourile ce înfățișează arta populară mexicană, figurinele din ceramică, coșurile țesute și viu colorate își găsesc și ele un loc în acest stil spectaculos. Măștile tradiționale mexicane trebuie, de asemenea, să se regăsească pe pereți pentru a completa decorul.

Related posts

Dormitorul, oaza ta de liniște: trucuri și idei

Adina Meyers

Invitaţie pentru părinţi şi copii la atelierul „Iubire necondiţionată”!

Adina Meyers

Bogaţii lumii îşi vor putea ţine valorile în seifuri săpate în Munţii Alpi

Adina Meyers