Proprietarii au considerat imperios necesara o colaborare cu designeri profesionisti, din doua motive: pe de o parte isi doreau o locuinta foarte confortabila si placuta, in care sa se poate dedica amplelor lor preocupari intelectuale (el – doua doctorate, ea –unul, plus MBA), iar pe de alta parte timpul nu le-ar fi permis sa se ocupe pe cont propriu de un proiect atat de complex. Alegerea designerilor s-a dovedit a fi excelenta. Oana si Lucian Malutan au privit proiectul ca pe o noua provocare, dedicandu-i-se cu interes si pasiune.

Prin textura si modelul lor, draperiile din matase si organza au contribuit intr-o mare masura la conturarea unei zone intime propice studiului si cercetarii.

Grinzile lasate la vedere confera decorului un aspect mai interesant, subliniat de baghetele ornamentale.

Zona de dining a fost despartita de cea de living printr-un perete-paravan maro inchis de efect, care poate avea si rol de bar.

Pentru accentuarea senzatiei de spatialitate, in locul tablourilor au fost puse oglinzi cu rame de tablouri vopsite in stilul vechi (una in dining si trei pe hol).

Aparatele electrocasnice (frigiderul, masina de spalat, aparatul de aer conditionat) au fost finisate cu o vopsea acrilica speciala de la Hanul cu Tei, pentru a se integra cat mai bine in decor.

Pentru dulapurile IKEA din dormitor au fost construite parapete din gips-carton, pe care s-a aplicat tapet. Astfel, dulapurile au fost incastrate, ramanand la vedere doar usile. Acestea au fost furniruite si pictate cu un model floral, capatand un aspect vechi, dar pretios si elegant, in acord cu stilul apartamentului.

Pentru crearea unor coltisoare decorative au fost realizate cateva nise. Obiecte vechi (vintage), precum caseta de bijuterii a bunicii sau rochia de mireasa pastrata, dau o nota incarcata emotional.

Related posts

In spatele perdelei

Adina Meyers

Tema marina de aranjare a casei, o varianta exclusivista

Adina Meyers

Cum transformi vizuina unui burlac intr-o locuinta primitoare

Adina Meyers