Amenajari case

Decor clasic adus în contemporan

Achiziționată în anul 2015, locuința cu două niveluri face parte dintr-un ansamblu de trei case înșiruite, amplasate într-o zonă liniștită a Timișoarei. Proiectul și designul fațadelor îi aparțin arhitectului Cristian Ciocan. El s-a lăsat influențat de stilul caselor toscane, cu acoperişul realizat din țiglă de tip olane, cu tocărie și uși din lemn masiv, închise la culoare, și cu ornamente din piatră sau cărămidă. Micile copertine din lemn și țiglă, amplasate deasupra intrărilor și ferestrelor de la parter, sunt principalele elemente de cochetărie ce înfrumusețează exteriorul, alături de ușile masive din lemn, decorate cu ținte metalice.

La interior, registrul se schimbă puțin, în sensul că decorul, deși păstrează aceeași căldură, obţinută cu ajutorul culorilor și materialelor naturale, atmosfera devine mai elegantă, mai prețioasă.

Designerul Corina Săftescu, cea care s-a ocupat de amenajarea interioară, a urmat, de altfel, sugestiile proprietarilor, care și-au dorit „un stil clasic, adus în contemporan”. Cu alte cuvinte, un stil care să păstreze eleganța și rafinamentul clasicului, dar care totodată să nu fie greoi sau încărcat.

Cei aproximativ 100 de metri pătrați ai locuinței, compartimentată în living, bucătărie cu dining, două dormitoare, dressing și două băi, au fost amenajați unitar, astfel încât spațiile să beneficieze de continuitate și coerență în ceea ce priveşte decorul.

„Principalul atu al interiorului a fost înălțimea mare a camerelor, de care am profitat pentru conturarea unor interioare elegante, în care profilele și baghetele decorative aplicate au rolul de a da stil și finețe amenajării.”

Cromatica naturală (nuanțe închise de lemn, prezente la pardoseală și mobilier, ce contrastează cu tonuri deschise, folosite pentru finisarea pereților și a tocăriei) este lipsită de accente puternice, singurele nuanțe adăugate fiind cele de bleu-gri.

Material realizat cu sprijinul designerului Corina Săftescu, corina@cass-design.com, www.cass-design.com

Foto: Antonio Cioarek

Related posts

Inspiraţie internaţională: casă de vacanţă de tip nord american

Adina Meyers

Casa de weekend, pe plaja, in Chile

Adina Meyers

Rețetă de șnițel de porc tocmai bună pentru intestinul tău

Adina Meyers