LifeStyle

Deco Box, un nou concept de arta decorativa pe lemn

1. Care este povestea Deco Box?

Liliana Stoica: Povestea Deco Box a aparut pe fundalul unor schimbari majore, ce tin de traseul meu profesional, care s-a reorientat dinspre mediul corporatist spre un domeniu creativ. Am fost fericita sa primesc de la inceput sustinerea prietenilor. Apoi, vacanta pe care am petrecut-o in coloratul Mexic a fost sursa de inspiratie care m-a provocat la reinventare.

2. Ce background ai? Care e povestea ta si de unde pasiunea pentru lemn?

L.S.: Background-ul l-am mostenit de la tatal meu, de meserie sculptor. Imi amintesc de caietele lui de desen pe care le gaseam cand eram copil. Erau impresionante! Pentru mine, desenul si pictura au fost ceva foarte personal inca de la inceput. In toate caietele mele gaseai super-eroi si cai… A urmat o pauza de aproximativ 15 ani, timp in care am fost absorbita de studii si apoi m-am angajat. In urma cu un an, intr-o noapte alba, am simtit nevoia sa caut acuarelele din scoala generala si cateva foi. Am pictat pana dimineata, si asta m-a facut fericita. Atunci am stiut ce vreau sa fac mai departe. Iar ocazia de a lucra alaturi de tatal meu este de nepretuit!

3. Cum ti-a venit ideea sa creezi decoruri din lemn reciclat?

L. S.: Pasiunea pentru lemn este una mai veche. De fapt, inainte de aparitia Deco Box a existat o viziune cu un business in care sa am propria mea padure. Acest lucru a inceput sa se materializeze prin asocierea cu MaiMultVerde, initial pentru campania sociala „Primul meu brad eco”, iar ulterior pentru toate proiectele cu lemn reciclat. Este cea mai frumoasa realizare! Pana la acest moment am strans banii pentru primii 60 de copaci, dar pana la sfarsitul anului am un target personal mult mai ambitios.

4. Ce produse realizeaza Deco Box si carui public i se adreseaza?

L. S.: Deco Box realizeaza tablouri-mozaic din lemn si obiecte de decor. Toate piesele se imbina perfect, intr-un melanj de sculptura, desen si pictura, pentru a crea o reprezentare tridimensionala a emotiei umane, un manifest pentru fericire si buna dispozitie. Nu vreau sa devin un pictor faimos, ci mai degraba o persoana cu o idee spectaculoasa, care comunica prin culoare si lemn.

Arta mea se adreseaza persoanelor nonconformiste, extrovertite, care vor ceva inedit in spatiul lor de acasa sau de la birou, si are la baza o cromatica foarte puternica si fresh, care ma reprezinta.

5. De unde te inspiri? Unde produci tablourile si restul decorurilor?

L. S.: Sunt foarte multe lucruri care ma inspira: amintiri din vacante, anumite stari, peisaje… Pozitionarea atelierului intr-un loc ideal, ce imi permite sa am privelistea unei herghelii private, reprezinta pentru mine o sursa necontenita de inspiratie.

6. Cum arata o zi la atelier?

L. S.: De obicei, dedic prima parte a zilei activitatilor de business, urmand ca in a doua jumatate sa las locul imaginatiei si desenului. Atat partea creativa, munca din atelier, cat si partea ce tine de strategiile de business sunt la fel de importante in calitate de antreprenor. Diferenta dintre a avea un job si a fi un antreprenor este aceea ca doua dintre valorile fundamentale, libertatea si responsabilitatea, se intensifica in egala masura. Pe de-o parte inveti ca meriti sa iti petreci timpul dupa bunul tau plac, pe de alta parte constientizezi ca esti deplin responsabil sa actionezi astfel incat sa iti permiti aceasta libertate.

7. Care sunt urmatoarele proiecte?

L. S.: Atelierul de arta decorativa, obiecte si sculptura Deco Box lanseaza primele colectii de tablouri-mozaic din lemn, cu ceas, pentru segmentul home & deco, acesta fiind un pas firesc de diversificare. De asemenea, promit sa aduc surprize la Romanian Design Week!

In privinta segmentului de cadouri pentru partenerii nostri din mediul de buinsess, sunt intr-o continua dezvoltare a portofoliului. Este o directie clara ca si aceasta piata se afla in cautarea obiectelor originale de art deco.

DECO BOX

Tel.: 0767.801.535

E-mail: contact@deco-box.ro

Web: www.deco-box.ro

Foto: Steluta Popescu  – www.facebook.com/OglinziDeArgint

Related posts

6 motive pentru care pasionații de pariuri joacă online

Adina Meyers

Care sunt diferentele de performante intre cauciucurile ATV noi si cele uzate?

Adina Meyers

Kuma – produse de design contemporane fabricate in Romania

Adina Meyers