Vinetele se numara printre legumele noastre preferate si incercam sa le pregatim in diferite feluri, nu doar salata. O propunere sunt vinetele umplute pane. Gustoase si foarte simplu de preparat.
Dificultate: medie
Timp de preparare: 60 de minute
Ingrediente:
2 vinete potrivite
500 g carne de vita tocata
1 legatura de ceapa verde
1 lingura praf de usturoi sau usturoi proaspat
1 lingura praf de ghimbir sau ghimbir proaspat
2-3 linguri soya sos
un praf de piper
sare
Pentru aluat:
o cana faina
apa
Mod de preparare:
Se spala bine vinetele si se taie in felii de aproximativ 1.5 cm, care se taie la randul lor in doua, avand grija sa nu separati cele doua bucati. Se presara cu sare si se lasa sa stea cca 20 de minute. Intre timp se pregateste umplutura amestecand carnea tocata cu ceapa verde taiata marunt, cu sosul de soya si cu praful de usturoi si ghimbir.
Vinetele se spala si se usuca cu un prosop de hartie, apoi se umplu cu amestecul de carne tocata. Se amesteca faina cu apa cat sa obtineti un aluat de consistenta celui pentru clatite. Se pun feliile de vinete umplute in aluat si se acopera bine, apoi se prajesc in baie de ulei pana capata o culoare frumoasa.
Se servesc fierbinti cu orice fel de garnitura doriti.
Material preluat de pe http://delly.garbo.ro