LifeStyle Retete

Ce poti face cu o conserva de hering?

Pestele este unul dintre alimentele care nu ar trebui sa lipseasca din meniul tau zilnic. Nu doar ca are nenumarate beneficii pentru sanatate, dar te si ajuta sa slabesti in timp ce gustul delicios iti bucura papilele gustative. Conserva de hering este o optiune minunata atunci cand nu ai prea mult timp pentru gatit si, chiar daca pare greu de crezut, poate fi folosita intr-o multime de retete simple ori mai sofisticate. 

Experimenteaza in bucatarie si incearca reteta de hering in cojoc, desprinsa putin parca din salata de boeuf, dar cu ingredinetele asezate in straturi. Arata spectaculos si are un gust pe masura. Iti trebuie 3 cartofi, 3 morcovi, 2 cepe, 2 sfecle rosii, 2 conserve hering Eva in ulei vegetal si 100 g maioneza. Cu exceptia cepei, care trebuie tocata cruda, toate legumele se fierb bine, dupa care se decojesc. Intr-o farfurie adanca se asterne heringul maruntit, intr-un strat uniform. Pentru al doilea strat se utilizeaza ceapa tocata marunt. Cartofii se dau prin razatoare si vor constitui stratul urmator. In acelasi mod se procedeaza cu morcovul si sfecla rosie. Deasupra se adauga maioneza, care va lega ingredientele si le va da mai multa savoare. 

Heringul cu iaurt si marar poate fi o gustare ideala pentru cei care urmeaza o dieta. Pentru 2 portii ai nevoie doar de un pic de marar, sare si piper negru, 125 g iaurt si 170g hering Eva in ulei vegetal. Se spala si se toaca marunt mararul. Intr-un vas se amesteca bine iaurtul cu heringul si cu mararul tocat. Se condimenteaza cu piper negru si sare si se consuma cu 1-2 felii de paine din grau integral.     

Daca ai pofta de o cina picanta, trebuie sa inveti cum sa prepari tacos cu hering si crema de avocado. Iti trebuie o conserva de hering Eva in ulei vegetal, 4 tortilla mici, 1/2 avocado copt, 1 lingura iaurt, 1 rosie, putina menta, 1/3 ardei galben, 1/4 varza rosie, cateva frunze de salata si un sos picant. Curata fructul de avocado de coaja si zdrobeste-l cu o furculita, apoi amesteca-l cu sare, iaurt si menta tocata. Unge tortilla incalzita cu crema de avocado si aseaza bucatile de hering, frunzele de salata, varza taiata fasii, ardeiul si rosiile taiate subtire, alaturi de putin sos picant, obtinut din ½ ardei gras rosu, 2 rosii potrivite, 1 ardei iute, 3 linguri de ulei masline si putin busuioc, date toate in blender, pana rezulta o pasta.

Salata cu hering si cartofi va aduce o explozie de culori, gusturi si arome in farfuria ta. Ingredientele pentru aceasta reteta sunt o conserva de hering, 400 g cartofi, o salata verde, 2 cepe verzi, 2 rosii, 4 linguri otet, sare si piper. Cartofii de spala si se pun la fiert in apa cu sare pret de 20 de minute. Se scurg bine, se curata de coaja, se taie bucati si se lasa la racit, timp in care se desfac si se spala frunzele de salata. Ceapa si rosiile se spala si se taie rondele, apoi se prepara un amestec din otet, sare si piper, care se toarna peste cartofii fierti. La final, se adauga bucatile de hering, rosiile si salata verde.     

Salata cu hering si porumb este o reteta simpla si rapida, cu un continut nutritiv bogat, dar un aport caloric mic. Ai nevoie de o conserva de hering Eva in ulei vegetal, o conserva de porumb, o ceapa, o jumatate de lamaie, sare si piper dupa gust. Ia pestele din conserva si marunteste-l usor cu mainile. Taie ceapa in felii subtiri si pune-o peste heringul maruntit, apoi desfa conserva de porumb, scurge-o bine de apa si adaug-o compozitiei. Stoarce jumatatea de lamaie si adauga putina sare si piper, dupa gust.

Daca te-ai convins de varietatea de mancaruri pe care le poti pregati cu o conserva de hering, nu mai ramane decat sa incerci retetele propuse de noi, sa te bucuri de gustul mancarii sanatoase si sa fii creativ in bucatarie cu noi retete pe baza de peste la conserva.  

Related posts

Skil, unul dintre brandurile Bosch, serbeaza 90 de ani de inovatii in universul sculelor electrice

Adina Meyers

Mese cu design incredibil

Adina Meyers

Christmasworld 2015 – Povesti de povestit

Adina Meyers