LifeStyle

De dragul artei laseaza programe adresate gradinitelor

Programele isi propun sa dezvolte creativitatea si sa incurajeze curiozitatea naturala ale copilului in raport cu obiecte semnificative pentru cultura si civilizatie si constau in doua tipuri de activitati intr-un singur program: vizita interactiva in muzeu si un atelier creativ.

Programele pornesc de la o buna cunoastere a psihologiei varstelor mici si de la o experienta solida de educatie muzeala, Asociatia deruland deja o serie de programe de succes pentru copii de 2-6 ani insotiti de parinti.  Temele propuse gradinitelor sunt urmatoarele: Unde-o fi Mos Mogos? in care se exploateaza calitatile lemnului din care este construita o casa in marime naturala si se foloseste tehnica de teatru muzeal, Ite de poveste in care se povesteste despre haine taranesti si se analizeaza rolul imbracamintii, Chipuri de sarbatoare in care icoana cu Maica Domnului si Pruncul este explorata ca imgine si ca apel la propria experienta a copilului in raport cu mama sa si Moara cu jocuri in care copiii vor percepe modul de functionare a morilor de vant prin observatie, manuire si exersare. Temele si datele de desfasurare ale programelor pot fi selectate de catre educatori.

Taxa de participare la program este de 20 lei/copil. Grupul trebuie sa contina minim 10 si maxim 20 copii. Prezenta cel putin a unui educator este obligatorie. Programarile se fac la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea inscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0745 495 404. Programele se vor desfasura in zilele din timpul saptamanii, de  marti pana vineri, in intervalul de vizitare a muzeului si in functie de solicitarea educatorilor.

Programele de educatie creativa lansate de asociatia De dragul artei au aparut din necesitatea de a insufleti obiectele de muzeu sau cele de arta si de a le tranforma in sursa de creativitate pentru copii si tineri. Asociatia isi propune sa fie o sursa de inspiratie pentru educatia din Romania, sa propuna cele mai adaptate, imaginative si moderne programe de educatie creativa in muzee sau spatii similare.

Related posts

Folosește farfurii de unica folosință de la snick-ambalaje.com în locul ambalajelor de plastic 

Adina Meyers

(P) Intră în Team HOSPICE și aleargă la Semimaratonul București 2017 pentru bolnavii incurabili!

Adina Meyers

Romania libera lanseaza Ghidul Gradinitelor 2011

Adina Meyers