Ai ales un anumit SSD și nu ești sigur de ce capacitate de stocare ai nevoie? Poate fi util să determini de câți GB sau TB de spațiu crezi că vei avea nevoie.
Îți vom oferi o indicație pe baza diferitelor situații de utilizare. În acest fel, vei ști câtă capacitate de stocare necesită situația ta.
Pentru cei care nu sunt familiarizați cu SSD-urile, iată un manual rapid: un SSD sau Solid State Drive este un dispozitiv de stocare, disponibil atât ca unitate internă, cât și ca unitate externă, care îți permite să stochezi și să gestionezi date cu viteze mai mari de citire și scriere.
Oferă acces rapid la programe de bord cu viteze de încărcare mai mari și oferă o experiență generală mai bună atunci când rulezi mai multe programe simultan. Mai mult, dacă instalezi sistemul de operare pe un SSD, te poți aștepta să obții timpi de încărcare mult mai rapizi și să profiți la maximum de hardware-ul puternic care se află în computerul tău.
Întreprinderile și profesioniștii care au nevoie de acces rapid la datele lor cele mai vitale pot așadar să beneficieze de fiabilitatea și viteza pe care le oferă un SSD bun. Acestea vor economisi mult timp oricui se ocupă în mod regulat de fișiere mari, cum ar fi creatorii de conținut și editorii video. În plus, SSD-urile sunt mai mici, ceea ce le face ușor să se încadreze în orice computer ai nevoie, indiferent dacă este un Ultrabook subțire sau unul dintre cele mai bune PC-uri de jocuri.
Poți profita de viteza acestor unități chiar dacă nu ai unul dintre cele mai bune PC-uri. Asta pentru că poți chiar să folosești un SSD pe un un computer vechi pentru a-i da viață și a-l face să funcționeze mai bine.
Fie că adaugi o unitate sau actualizezi una veche, iată câteva sfaturi pentru a alege un SSD de o dimensiune care să se potrivească nevoilor tale.
Pentru a porni computerul mai repede
Vrei să instalezi sistemul de operare numai pe SSD? Vei fi bine echipat cu 500 GB. Asta pentru că Windows 10 ocupă aproximativ 20 GB și macOS aproximativ 35 GB. Acest lucru lasă mult spațiu pe SSD pentru programele utilizate frecvent și alte fișiere.
Software-ul utilizat frecvent se încarcă rapid, ceea ce este bine dacă folosești Word zilnic, de exemplu. De asemenea, poți deschide rapid albumul cu fotografii de vacanță.
Pentru jocuri
Ești un jucător entuziast și îți place să stochezi mai mult de câteva jocuri pe computer, astfel încât să le poți juca din nou mai târziu? Vei avea nevoie de un SSD cu o capacitate de stocare de cel puțin 500 GB. Jocurile ocupă tot mai mult spațiu de stocare în timp. În plus, actualizările precum patch-urile ocupă, de asemenea, spațiu suplimentar. Un joc mediu pe PC ocupă aproximativ 40 GB – 50 GB. Cu un SSD de 1 TB, vei avea suficient spațiu de stocare pentru sistemul de operare și o serie de jocuri.
Pentru editare foto și video
Fie că editezi fotografii și videoclipuri ca hobby sau profesional, un SSD cu o capacitate mare de stocare îți va ușura mult fluxul de lucru. Nu numai că îți oferă suficient spațiu pentru toate programele de design grafic, ci mai mult pentru fișierele de proiect și imaginile de rezervă. Dimensiunea materialului va crește rapid, deci alege cel puțin 1 TB de stocare. Dacă nu vrei să rămâi fără spațiu de stocare, alege 2 TB, astfel încât să știi sigur că nu îți va lipsi spațiul.
Pentru producția de muzică și audio
Compuni sau mixezi piese audio sau realizezi înregistrări de studio cu computerul? Îți recomandăm un SSD cu o capacitate de stocare de cel puțin 500 GB. În acest fel, vei avea suficient spațiu pentru instrumentele DAW, pluginuri, proiecte existente și biblioteci de fișiere modeste, cu mostre de muzică. Îți place să accesezi cu ușurință toată munca ta sau ai colecții mari de fișiere audio? Alege un SSD cu o capacitate de stocare de 1 TB sau mai mult.