LifeStyle

Curatenie eficienta de Pasti

Oamenii tind sa fie mai sedentari atunci cand zilele sunt reci si scurte. Chiar daca facem curatenie in mod constant, in timpul iernii se aduna mai mult praf, mai mult par de animale, mai multe mirosuri. Odata cu venirea primaverii, insa, putem deschide larg geamurile si scapa de toate acestea. Iata cateva sfaturi pentru o curatenie eficienta de Paste, prezentate de howstuffworks.com.

Fa-ti o lista de prioritati

Chiar daca nu o pui pe hartie, ci o pastrezi in minte, lista te ajuta sa te organizezi si sa nu lasi nimic din casa necuratat. Fa lucrurile pe rand. Daca lasi bucataria curatata pe jumatate si te muti in baie, pierzi timp si s-ar putea ca, in scurt timp, sa-ti piara si cheful de curatenie. Cel mai bine e sa planifici rapid si sa imparti treburile in mai multe secvente. Ia-le apoi pe rand, pana cand le termini pe toate.

Scapa de vechituri

Cu siguranta ca exista multe lucruri la tine in casa de care te poti desparti, mai ales ca asa o sa ai mai mult loc pentru lucrurile pe care decizi sa le pastrezi. Aceasta ese o buna modalitate de a incepe curatenia de primavara, mai ales ca te ajuta sa scapi de gramezile de lucruri mutate de colo-colo in timp ce faci curat. In plus, mai putine lucruri in casa inseamna mai putin de curatat.

Poti incepe cu dulapurile, mai ales ca trebuie sa-ti aranjezi garderoba pentru sezonul cald. Tot ce ti se pare prea vechi, prea demodat sau prea ponosit si tot ce nu ai purtat in ultimii ani e in plus in sifonier. Daca le donezi unei organizatii caritabile, faci si loc pentru haine noi, dar faci si o fapta buna. Toata lumea are de castigat.

Daca ai mobila veche, poti s-o donezi fie unei organizatii caritabile, o data cu hainele, sau unor vecini saraci. Daca ai in debara sau in beci cutii vechi de vopsea, electrocasnice vechi sau produse chimice, nu le arunca la gunoi. Exista centre de colectare pentru astfel de produse poluante.

Continuarea acestui articol o puteti citi pe www.romanialibera.ro

 

Related posts

Echipamentele de joaca in aer liber, instrumente ideale in stimularea cognitiva a copiilor

Adina Meyers

Programul Muzeului National de Arta al Romaniei de sarbatori

Adina Meyers

Cum tratăm răul de mișcare?

Adina Meyers