LifeStyle

Curatenia de primavara: podele si suprafete din lemn

In loc sa utilizati diverse produse chimice sub forma de sprayuri sau lichide, merita incercate si solutiile comerciantilor care ofera produse de curatenie naturale, ecologice.

Podeaua si celelalte suprafete din lemn, precum mobilierul din lemn, usile si partea interioara a ferestrelor pot fi curatate cu sapunuri vegetale, diluante in apa de spalat. Un exemplu este Sapunul de Marsilia, utilizat deasemenea si la producerea cosmeticelor naturale, fabricat pentru prima data in Marsilia, in secolul al XVII-lea.

Este un sapun vegetal, cu continut de uleiuri naturale, precum uleiul de masline, care nu numai ca curata foarte bine, dar ofera si o protectie suplimentara suprafetelor din lemn.1-2 linguri de sapun adaugat intr-o galeata de apa este o solutie perfecta, cu miros placut, pentru spalarea pe jos.

Parchetul lacuit sau uleiat poate fi ingrijit cu diverse tipuri de ceara lichida. De obicei sunt emulsii de ceara naturala si au avantajul ca nu au mirosuri deranjante si se utilizeaza foarte usor. 3 linguri de ceara lichida adaugata la apa de spalat ajuta ca suprafata lemnului sa isi recapata luciul si stralucirea naturala. In plus, ofera si o protectie suplimentara la uzura.

Compania Natural Paint (www.naturalpaint.ro), care ofera o paleta larga de materiale de constructii ecologice, are in “galantar” si produsele amintite pentru curatarea si reimprospatarea podelelelor si a suprafetelor din lemn.

Sapunul de Marsilia este la saculete de 1 kg, si costa aproximativ 65 lei + TVA, putandu-se utiliza inclusiv la spalarea mainilor.
In ceea ce priveste emulsiile, Natural Paint ofera o varianta de Ceara de carnauba, la 1 l, care costa cca. 40 lei + TVA, aceasta cantitate ajungand pentru aproape 70 mp.

Related posts

Ce beneficii îți oferă o sesiune de masaj?

Adina Meyers

Arome și gust desăvârșit cu Tefal Pain et Trésors

Adina Meyers

Desert de weekend: biscuiti cu portocale si ciocolata

Adina Meyers