Răul de mițcare apare ân timpul transportului cu mațina, avionul sau vaporul, atunci când echilibrul delicat al urechii interne este deranjat de mițcare. El reprezintă un complex de manifestări neplăcute constituit din amețeală, vertij, senzație de greață și vomă.

Copiii și femeile suferă de această afecțiune mai mult decât bărbații.

Simptomele nu sunt grave, dar extrem de neplăcute: stare generală de rău, paloare, disconfort abdominal, greață, chiar vărsături, senzație de oboseală, transpirații reci, somnolență, dureri de cap, amețeli.

Care sunt cauzele?

Răul de mișcare se instalează când creierul primește informații greșite despre mediul înconjurător. Pentru a menține organismul în echilibru, sistemul nostru senzorial adună permanent informații despre mediul ambiant și le trimite urechii interne, unde informația este organizată înainte de a fi transmisă mai departe, la creier . Când sistemul de echilibru remarcă o discrepanță între ceea ce simt urechile și ceea ce simt ochii, poate surveni răul de mișcare.

Condiții de călătorie

– Evită să mănânci mult, dar nici cu stomacul gol nu e bine să călătorești. Evită alimentele cu gust sau miros puternic, alcoolul și băuturile carbogazoase.

– Îmbracă-te cât mai comod

– În mașină, așază-te pe locul din față, iar în autocar, în vapor sau în avion pe un loc situat la mijloc. Stai intotdeauna cu fața către sensul de mers.

– Ai nevoie tot timpul de aer proaspăt, așa că deschide geamul în timpul călătoriei cu mașina, trenul, autocarul sau, dacă ești pe un vapor, stai cât mai mult pe punte.

– Nu citi în timpul călătoriei.

– Reflexoterapia, poate fi benefică prin stimularea la distanță a zonelor reflexogene ale urechii interne, creierului, circulației, asigurând o mai bună vascularizare și oxigenare a organelor vitale

– Acupunctura, poate fi de un real folos în tratamentul acestor tulburări, printr-o mai bună coordonare a receptorilor de suprafață cu centrii superiori ai creierului

Remedii homeopate

Remediile homeopate se găsesc uneori în seturi care conțin remedii pentru răul de mișcare, ce pot fi luate, conform indicațiilor, înaintea și în timpul unei călătorii: Cocculus, Petroleum, Ipeca sau Nux vomica.

Remedii din plante medicinale recomandate:

rădăcină de ghimbir, sub forma de decoct sau se poate administra în stare crudă cu o zi înaintea călătoriei și chiar pe parcursul călătoriei; se prepară din două lingurițe de plantă mărunțită sau pulbere la o cană cu apă clocotită

– infuzie din amestec de mentă și busuioc, are rolul de a înlatura senzația de greață și a combate vărsăturile.

Related posts

Fii o mamica frumoasa cu produsele de la Pharmaceris M

Adina Meyers

11 motive sa apelezi la optimizare SEO pentru site-ul tau

Adina Meyers

Supa de visine

Adina Meyers