Image default
LifeStyle Retete

Cum se pune slanina la murat

Reteta slanina murata

Mod de pregatire slanina murata:

In prima faza se pune slanina la sare, ca sa-si lase cat mai mult din apa.

Intr-un castronel se pune un strat generos de sare de muraturi, o bucata de slanina, alt strat generos de sare, iar slanina si iar sare. Se lasa castronelul cateva zile intr-un loc racoros si se intoarce slanina in fiecare zi, astfel incat partea de deasupra sa ajunga dedesubt si invers.

Dupa vreo 4 zile se scurge zeama lasata de slanina si se pregateste o saramura rece (1 litru de apa + 1 lingura varfuita de sare de muraturi), cateva boabe de piper negru, cateva foi de dafin, cativa catei de usturoi (pe care i-am taiat feliute) si un borcan curat.

Se spala slanina in apa rece si se aseaza intr-un borcan, avand grija sa se puna din cand in cand in borcan si feliutele de usturoi, boabele de piper si foile de dafin. La final se toarna saramura rece si se inchide borcanul cu un capac.

Se pastreaza foarte bine cateva luni in camara!

Are gust foarte bun si merge de minune ca aperitiv chiar si la mesele de sarbatoare.
Sa ne fie de bine!

Reteta preluata de pe https://cristina-cristinasworld.blogspot.ro

Articole similare

Lansare (O)mega esenţială, marca Podravka

comunicat de presa

Horia Tecau, Noul Ambasador Life Care

comunicat de presa

Ajutor – Durere in sufletul unui parinte

RL online

Lasă un comentariu