LifeStyle

Cum se menţine gazonul fresh iarna

Cu puţin ajutor, gazonul poate să îşi păstreze prospeţimea în lunile de iarnă.

Gazonul este de departe cel mai pretenţios în ceea ce priveşte îngrijirea în sezonul rece, astfel încât să-şi menţină verdele intens. Un prim pas foarte important este să-l curăţaţi de frunze pe tot parcursul toamnei.

Începutul lunii noiembrie (în funcţie de temperaturile medii) este momentul cel mai indicat pentru a-l tunde pentru ultima dată. Lungimea recomandată este de 5 cm deasupra solului. Dacă e mai lung, îşi va trage mai greu nutrienţii necesari din pământ, iar dacă e mai scurt, temperaturile scăzute îi pot afecta rădăcinile mult mai uşor. Pe durata iernii, când cantitatea de apă provenită din precipitaţii este destul de mare, evitaţi să călcaţi pe el.

La capitolul îngrăşăminte, alegeţi un produs special conceput pentru sezonul rece, granular, cu eliberare treptată, care să ajute gazonul să iasă din iarnă, iar luna martie să îl găsească sănătos şi verde. De asemenea, ar fi bine să ştiţi că azotul este esenţial în creşterea şi dezvoltarea gazonului, fosforul îi întăreşte rădăcinile, iar potasiul îl protejează de boli.

Poa este cea mai puţin pretenţioasă specie de gazon, fiind capabilă să se menţină verde tot timpul anului, dacă este ajutată, o dată la două luni, cu îngrăşăminte speciale. Are o agresivitate medie faţă de celelalte specii de gazon, astfel că este recomandată în amestecuri cu un procent de maximum 30%. La rândul său, fétuque rouge are un aspect rustic şi face faţă cu stoicism frigului extrem şi solurilor sărace în minerale.

Text: Simona Popa

Related posts

STIHL România continuă programul de investiții în calitatea magazinelor și la nivelul compartimentelor service

Adina Meyers

NemiraMedia.ro

Adina Meyers

„Ciobanasul pe Valea Doftanei” al lui Grigorescu se inclina in fata Angelei Gheorghiu

Adina Meyers