Home

Cum se construieste o grinda falsa

O familie din Bucuresti si-a propus sa renoveze apartamentul pe care il are in proprietate plecand de la propriile idei. Pe parcursul lucrarilor acestea au fost adaptate in functie de conditiile din santier, dar si de sfaturile mesterilor.

Cei doi proprietari au avut o atitudine foarte flexibila cu privire la modificarea planurilor de reamenajare. Ei au ascultat cu atentie opiniile mesterilor care vizau anumite aspecte ale lucrarilor. Asa s-a intamplat si in cazul decorarii fostei bucatarii cu grinzi false. Totul a plecat de la dorinta celor doi de a avea o bucatarie deschisa. Acest lucru a presupus demolarea peretelui frontal al acestei incaperi si crearea unei zone deschise la intrarea in apartament.

In aceasta etapa a intervenit seful de santier care a sugerat ca ar fi bine ca cele doua spatii (vestibulul si bucataria) sa fie oarecum delimitate vizual prin construirea unei grinzi false in zona fostului perete despartitor. Proprietarii au gasit ca solutia este una excelenta din punct de vedere stilistic. Mai mult decat atat, ei au dorit ca si pe celelalte trei laturi ale bucatariei sa se construiasca astfel de grinzi.

Aspectul practic al solutiei a fost unul inedit, deoarece mesterii au folosit o grinda de lemn ca baza pentru scheletul constructiei. Ei au dorit sa rigidizeze intregul ansamblu format din profile metalice pentru ca gradul de flexibilitate al acestora sa nu afecteze aspectul exterior al grinzilor false.

Etape de lucru:

1. Demolarea peretelui

A fost demolat peretele care separa bucataria de vestibul. Zona de contact dintre el si plafon a fost bine curatata de resturile de mortar, deoarece ea va reprezenta baza constructiei.

2. Suspendarea grinzii din lemn

Grinda din lemn a fost suspendata de tavan cu ajutorul unor bride speciale. Ea  a fost montata exact pe traiectoria fostului perete si va reprezenta una din cele doua baze rigide ale constructiei decorative.

3. Ranforsarea grinzii din lemn

Din cauza greutatii sale, grinda din lemn a avut nevoie de elemente suplimentare de ranforsare. Acestea au fost montate atat la cele doua extremitati, cat si in doua puncte de pe lungimea ei.

4. Montajul elementelor metalice

Scheletul grinzii false a fost completat cu elemente metalice. Au fost folosite profile de tip „C“ de 18 cm. Acestea au simplificat foarte mult munca de realizare a scheletului grinzii.

5. Construirea scheletului pe ceilalti pereti

Pe ceilalti trei pereti scheletul a fost realizat exclusiv din profile metalice. Acest lucru a fost posibil deoarece mesterii au avut doua baze rigide de la care au pornit: tavanul si peretele.

6. Instalatia electrica

Deoarece proprietarii au decis ca o parte din elementele iluminatului artificial sa fie integrate in grinzile false, mesterii au tras cablurile electrice inainte de inchiderea volumelor.

7. Placarea cu gips-carton

Structurile metalice au fost inchise cu gips-carton. Zonele de lucru au fost masurate iar placile au fost decupate conform cu dimensiunile respective. Marginile au fost rindeluite.

8. Finisajul

Toate muchiile grinzilor au fost armate cu profile de colt metalice. In zonele de imbinare a fost aplicata plasa din fibra de sticla iar capetele suruburilor au fost chituite. La final, grinzile au fost zugravite.

 

Related posts

Cum alegem centrala termica

Adina Meyers

Beautiful chalet with a spectacular view

Adina Meyers

Efectul pandemiei: Locuințele cu grădină sau terasă și compartimentări inteligente, la mare căutare

Adina Meyers