Home

Ambient contemporan, în tonuri pastelate

Situată lângă oraşul de pe Bega, în ambianţa liniştită a satului Ghiroda, proprietatea se remarcă printr-un aer intim şi caracteristici funcţionale, căci grădina micuţă are dimensiuni tocmai potrivite, iar interiorul asigură spaţii necesare pentru cei patru membri ai familiei.

Ridicată pe două niveluri (parter şi mansardă), casa a fost achiziţionată de-a gata în 2005. Chiar şi poziţionarea imobilului în relaţia cu strada a fost pe placul beneficiarilor, căci între ele este suficient loc pentru o mică grădină cu flori şi pentru accesul auto. În plus, în spatele vilei rămâne o curte spaţioasă, dar şi intimă, unde gazdele noastre au amplasat zona de relaxare şi de grătar.

După achiziţionarea proprietăţii, tânărul cuplu a amenajat locuinţa aşa cum a dorit, însă, după 12 ani, timp în care familia s-a mărit cu încă doi membri, a simţit nevoia unei actualizări a decorului. În acest sens, au apelat la cunoscutul designer Corina Săftescu, ale cărei proiecte le văzuseră la câţiva dintre prietenii lor apropiaţi.

Schimbările au început de la exterior, căci nu doar faţadele, ci şi grădina au fost complet transformate.

Arhitectura contemporană cu două niveluri a fost îndulcită prin câteva intervenţii de design. Astfel, în jurul ferestrelor au apărut ancadramente elegante, ce imită piatra, iar culoarea faţadelor a fost schimbată cu o nuanţă naturală. Pentru a echilibra vizual faţada dinspre grădină, designerul a adăugat pe colţul casei un mic acoperiş din lemn şi ţiglă, ce protejează ferestrele de la parter. Tot în această zonă, dar sub ferestre, a creat chenare dreptunghiulare placate decorativ cu mozaic din piatră.

În ceea ce priveşte compartimentarea interioară, la parter se află zona de zi, compusă din: living, bucătărie separată cu dining inclus, birou şi o baie. La etaj se găsesc încăperile personale ale membrilor familiei, respectiv dormitorul matrimonial, prevăzut cu baie şi două dressinguri, şi cele două camere ale copiilor, fiecare cu baie proprie.

Amenajarea interioară a pornit de la dragostea proprietarei pentru culorile pastelate (vernil, turcoaz, kiwi, galben etc.).

Mobilierul din lemn masiv a fost achiziţionat de la Transilvania Production şi Mobexpert, iar corpurile pe comandă au fost realizate de Magnitude.

Un spaţiu cu un farmec aparte este bucătăria. Glasvandul ce o separă de living, lăsând lumina să pătrundă, tavanul casetat şi diningul elegant, inclus în spaţiul său, sunt doar câteva dintre elementele care transformă această bucătărie într-una deosebită.

Dormitorul matrimonial este o altă încăpere regândită de către designer, şi aceasta datorită suprafeţei sale generoase, care a permis amenajarea în cadrul său a două dressinguri: unul pentru el, celălalt pentru ea.

Lucrările de reamenajare au durat aproximativ şase-şapte luni, aducând o transformare totală proprietăţii şi multă bucurie în vieţile locatarilor săi.

Material realizat cu sprijinul designerului Corina Săftescu, corina@cass-design.com, www.cass-design.com

Foto: Antonio Cioarek

Related posts

Cum să alegi cel mai potrivit sistem de aer condiționat pentru casa ta

Adina Meyers

Italian style house, elegant and romantic

Adina Meyers

Proiecții în aer liber la a 5-a ediție Película: 9-13 septembrie 2020

Adina Meyers