Home

Dulap din gips-carton in bucatarie

Iata ce se poate face cu cheltuieli minime, exploatand caracteristicile materialelor care se gasesc pe piata de profil. Este vorba de construirea unui dulap pentru depozitare, in bucatarie, realizat cu ajutorul placilor din gips-carton.

Locuinta in care s-a efectuat lucrarea a cunoscut un proces de reamenajare radical, ce a implicat modificarea destinatiilor mai multor incaperi. In acest context, bucataria a fost reamplasata intr-un spatiu de 8,5 mp. Proprietarii au decis ca o suprafata de 1,4 mp sa fie sacrificata pentru construirea unui dulap care sa deserveasca bucataria ca spatiu de depozitare.

Etape de lucru:

1. Inchiderea glasvandului

Locul unde a fost reamplasata bucataria se gaseste in spatiul unei foste incaperi cu glasvand. Dupa ce au fost eliminate usile, golul rezultat a fost inchis. S-a folosit clasica tehnica a peretilor despartitori cu plci Rigipas.

2. Construirea tavanului fals

Deoarece tavanul trebuia sa serveasca drept suport pentru constructie, a trebuit ca, inainte de inceperea constructiei propriu-zise, sa se definitiveze construirea tavanului fals. In acelasi timp a fost placat in intregime si peretele in care se gasea glasvandul.

3. Construirea cadrului

In continuare a fost construit cadrul in care se vor monta usile culisante. Pentru scheletul metalic au fost folosite ghidaje CD60. De o parte si de cealalta a acestora au fost montate placi din gips-carton. Acum a fost realizata si instalatia electrica din zona.

4. Construirea rafturilor

In volumul rezultat au fost construite suporturi pentru blaturile rafturilor. Acestea au fost realizate din profile metalice CD60 care au fost fixate de jur-imprejurul dulapului. Au fost construite patru astfel de suporturi la intervale de 60 cm.

5. Construirea grinzii false

La nivelul plafonului, perpendiculara pe dulap, a fost construita o grinda falsa din aceleasi tipuri de materiale. Ea va folosi la un ancadrament bun pentru corpurile de mobilier si, in acelasi timp, va servi drept masca pentru conducta de evacuare a hotei.

6. Montajul usilor culisante

Usile culisante au fost construite pe comanda la o firma specializata. Inainte de fixarea lor a fost montat sistemul culisant. Ulterior, constructia din gips-carton a trecut prin etapele cunoscute de finisaj: chituire, slefuire si zugravire.

 

Related posts

Cinci idei creative de a refolosi becurile arse

Adina Meyers

Makeover: baie mare versus baie mică. Idei practice pentru decorare – FOTO

Adina Meyers

Stockholm Design Week, a must be place for architects, designers and retailers

Adina Meyers