Amenajari Interioare

Cum sa va racoriti casa in zilele caniculare

Cu vara aflata in plina desfasurare de forte, temperaturile si umiditatea au atins cote greu de suportat, iar casele noastre au toate sansele sa se transforme in adevarate cuptoare. Daca doriti sa economisiti din factura la energie si in acelasi timp sa va racoriti casa, mai jos aveti cateva idei prin care puteti face zilele caniculare sa fie mai suportabile.

Ferestrele:

Aerisiti noaptea, cand temperaturile scad sub 25 de grade, pentru a racori casa, si inchideti geamurile dimineata.

Tineti ferestrele inchise in timpul zilei, pentru a izola cat mai bine si a nu permite caldurii sa intre.

Daca aveti perdele si draperii cu opacitate ridicata, pastrati-le trase doar daca sunt in culori deschise, altfel vor atrage mai rau caldura.

Daca va permiteti, montati rulouri exterioare sau copertine retractabile, in special pe laturile orientate spre sud si vest.

Aerul conditionat:

Chemati pe cineva care sa faca service-ul la aerul conditionat. Ideal este sa vina de doua ori pe an, o data la inceputul verii si inca o data inainte de venirea iernii.

Curatati periodic filtrele de la aerul conditionat in timpul anotimpului calduros, de preferat o data pe luna.

Daca acesta este mai vechi, inlocuiti-l cu unul nou si mai eficient energetic – va poate taia costurile de functionare la jumatate. Aveti grija ca aerul conditionat nou sa fie potrivit dimensiunilor casei dumneavoastra – daca este prea mare, acesta va folosi putere in exces, fara sa fie nevoie, si va face si foarte mult zgomot. Puteti achizitiona unul de la Beko, care are disponibil si un mod de functionare in regim economic.

Instalati un termostat programabil. In loc sa lasati aerul conditionat sa mearga toata ziua la aceeasi temperatura, il puteti programa sa porneasca automat cu putin timp inainte sa ajungeti acasa de la serviciu. Veti economisi chiar si pana la 15% din factura.

Surse de caldura:

In timpul zilei, scoateti din priza sau incercati sa evitati folosirea produselor care se incalzesc foarte tare, precum calculatorul sau cuptorul. Acestea vor incalzi si mai tare casa si vor forta aerul conditionat sa lucreze mai mult, pentru a compensa. De asemenea, folositi hota de fiecare data cand gatiti.

Inlocuiti becurile vechi cu unele noi, cu lumina fluorescenta. Acestea genereaza mai putina caldura.

 

 

Related posts

Un decor alb? De ce nu?

Adina Meyers

4 moduri prin care poți avea mai multă lumină naturală în casă

Adina Meyers

Creează-ți un spațiu de relaxare și confort cu fotolii suspendate și jacuzzi

Adina Meyers