Îți dorești să-ți amenajezi casa de vacanță în stil rustic? Sau poate chiar casa în care locuiești deja? Visezi să te trezești în fiecare dimineață într-un spațiu confortabil, care să-ți amintească de munte? În acest articol avem câteva sfaturi utile pentru tine care te vor ajuta să îți amenajezi casa în stil rustic.

 

Idei pentru amenajarea casei în stil rustic

 

În primul rând, este un fapt cunoscut că lemnul este cel care conferă unei locuințe un aspect rustic. Aceasta nu înseamnă neapărat că locuința ta trebuie să aibă o structură din lemn. În prezent, există multe artificii pe care le poți face pentru a ajunge la un rezultat convenabil. În funcție de nevoile tale, iată în ce poți investi pentru a schimba aspectul casei tale

1.   Lambriuri din lemn

 

Există pe piață mai multe variații de lambriuri din lemn în diferite nuanțe care pot transforma o locuință obișnuită într-una cu aspect rustic. Plăcile sunt ușor de îmbinat și nu necesită foarte mult timp pentru montare. Aceasta trebuie făcută însă de un specialist, iar dacă optezi pentru îmbrăcarea tuturor pereților din casă cu lambriuri din lemn, va părea cu totul nouă.

 

2.   Boilere pe lemn

 

Dacă îți dorești să te simți ca într-o adevărată cabană, poți opta pentru unul dintre multele boilere pe lemne de pe site-ul Mathaus.ro. În funcție de preferințe poți alege chiar un model care funcționează atât pe bază de lemne, cât și pe energie electrică. Acest tip de boiler are un termostat care oprește rezistența atunci când apa ajunge la temperatura setată, astfel îți conferă un plus de siguranță și confort.

 

3.   Mobilier în stil rustic

 

Mobilierul este foarte important pentru aspectul oricărei case. Pentru un aspect rustic, poți opta pentru mobilier din lemn masiv sau materiale care imită lemnul, dar și pentru piese de culoare albă. Acestea vor ajuta la luminarea oricărei încăperi și sunt recomandate pentru bucătărie sau sufragerie. Cu decorațiunile potrivite casa ta va căpăta un aspect natural și primitor.

 

4.   Decorațiuni naturale

 

Decorațiunile în stil rustic nu necesită o cheltuială prea mare și au rolul de a oferi locuinței tale un aspect complet și definitoriu. Poți opta pentru tablouri cu peisaje din natură, pentru decorațiuni realizate din crengi sau conuri de brad sau coșulețe pentru depozitare făcute din nuiele. De asemenea, anumite plante naturale sau artificiale pot face minuni dacă sunt plasate strategic, undeva la vedere.

 

5.   Covoare

 

Covoarele sunt un element important când vine vorba de amenajările interioare în stil rustic. Modelele potrivite sunt cele din imitație de blană sau cele ce par a fi cusute manual, în culori vii, pentru contrast. Poți opta, desigur, și pentru un covor mare într-o singură nuanță de bej sau maro pentru sufragerie, care să meargă în ton cu pereții și mobilierul.

 

Acestea sunt ponturile noastre pentru tine. Deși să îți amenajezi casa în stil rustic necesită ceva efort, rezultatul final îți va crea o stare de liniște interioară și îți va personaliza casa. Nu uita că detaliile sunt cele care pot schimba cu totul aspectul unei locuințe, așa că îți recomandăm să investești și în decorațiuni interioare care pot aduce natura la tine în casă.

 

Related posts

Tendinţe în sustenabilitate pentru clădiri mai performante şi o planetă mai sănătoasă

Adina Meyers

HA.RO debutează cu succes în Brașov și își propune să ajungă în toată țara

Adina Meyers

Schimba atmosfera in mansarda!

Adina Meyers