Home LifeStyle Practic

Cum să protejăm animalele de companie pe caniculă

A venit vara și e bine să știm cum să avem grijă de prietenii noștri necuvântători. Specialiştii PETA fac o serie de recomandări importante pentru stăpânii de câini şi pisici.

Animalele de companie pot suferi infarct şi alte probleme de sănătate dacă nu sunt protejate corespunzător în zilele caniculare.

Animalele de companie au de suferit în zilele călduroase de vară, mai ales dacă sunt lăsate în curte sau în maşina parcată.

Fie că este vorba despre pisici sau câini, aceştia pot face infarct din cauza temperaturilor ridicate, avertizează PETA.

Specialiştii îi sfătuiesc pe oameni să asigure temperaturi optime patrupezilor, multă apă proaspătă şi plimbări dimineaţa sau seara, evitându-se plimbările în mijlocul zilei.

Experţii spun că simpla expunere la soare a animăluţelor le poate pune în pericol viaţa. Animalele trebuie ţinute în casă sau în spaţii cu temperaturi optime pentru confortul lor. Plimbările pe asfaltul încins şi alergatul trebuie evitate pe cât posibil.

Alergatul dar şi plimbările trebuie evitate în timpul prânzului, când temperaturile sunt cele mai ridicate.

Aşadar, animalele de companie trebuie ţinute în spaţii cu temperatură optimă, plimbate pe iarbă sau pe pământ de câte ori este posibil. Totodată, acestea trebuie să aibă la dispoziţie apă proaspătă.

Related posts

Elements si Petrolul si-au adjudecat titlurile in cupa la minifotbal HAYDAR ALIYEV

Adina Meyers

“Militarul Fanfaron”, debutul teatrului antic la Teatrul Masca

Adina Meyers

7 idei pentru sărbători frumoase în familie

Oana Voicu

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe