Amenajare living Practic

Cum să alegi o comodă potrivită pentru televizorul tău

Televizorul este un element principal al oricărei locuințe. De obicei este întâlnit în sufragerii sau dormitoare, dar în ultima vreme nici bucătăriile, și nici chiar băile nu duc lipsa unui asemenea aparat. Așadar, televizorul, fiind atât de important, trebuie să beneficieze de o mobilă pe măsură. Ne vom referi în continuarea acestui articol la criteriile care ajută la alegerea celei mai potrivite comode destinată amplasării unui televizor.

Nu de puține ori amenajarea livingului se va face în funcție de locul pe care îl alegem pentru a ne uita la televizor. Ba chiar mai mult, și la achiziționarea elementelor de mobilier trebuie să ținem cont de cum va arăta televizorul. De exemplu, dacă alegem unul de culoare neagră trebuie să avem grijă la culoarea mobilei, a canapelelor și chiar a pereților din încăpere. Culorile trebuie să fie armonizate în așa fel încât să nu avem senzația de spațiu închis atunci când stăm în camera respectivă.

Indiferent de diagonala televizorului pe care o veți alege trebuie să amplasați comoda pe care va sta în așa fel încât să respectați sfatul specialiștilor. Acesta este următorul: se recomandă să priviți la televizor de la o distanță care să însemne minim șase ori lungimea diagonalei sale.

Tot pentru a nu obosi atunci când urmăriți programele preferate este indicat să nu încărcați cu prea multe obiecte zona imediat apropiată de televizor.

Un alt criteriu de care trebuie sa țineți cont atunci când vă hotărâți asupra modelului de comodă pe care doriți să o cumpărați este cel al rezistenței. Acesta este un aspect foarte important pentru că, bineînțeles, nimeni nu își dorește să aibă parte de accidente. În acest caz nu ar trebui să primeze criteriul financiar, ci cel al siguranței.

În ceea ce privește designul comodelor aveți foarte multe opțiuni de alegere. Fie optați pentru un set întreg de mobilier – bibliotecă, comodă TV etc -, fie vă puteți decide pentru un model separat. În acest caz, trebuie să acordați o atenție sporită materialului din care este confecționată comoda, în așa fel încât să se integreze perfect lângă celelalte corpuri de mobilă.

Puteți opta pentru varianta, cel mai des întâlnită, din lemn sau puteți alege o combinație de materiale – lemn, metal, sticlă și, de ce nu, chiar plastic.

În privința formei designului comodei puteți alege, în funcție de preferințe, între un model clasic sau unul modern.

Tot ce trebuie să urmăriți este să creați sentimentul de unitate între toate elementele de mobilier din camera cu televizor.

Sursă foto: Un millon de IDEAS

Related posts

Cum sa curatati instrumentele de curatenie

Adina Meyers

Amenajarea unui micro apartament de 12 mp

Adina Meyers

Cum să protejăm animalele de companie pe caniculă

Adina Meyers