Retete

Cum să prepari o îngheţată cu nutrienţi preţioşi

Cu ajutorul unui blender şi din ingrediente sănătoase, obţii un desert sănătos şi răcoros, ideal pentru după-amiezile toride de iulie şi august. Iată o reţetă delicioasă, foarte simplu de realizat.

Rețeta de înghețată pe care te invităm să o încerci îți oferă o mulțime de beneficii: este detoxifiantă şi energizantă, bogată în vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanţi şi fier.

Ingrediente:
2 banane; 1 lingură de praf de sfeclă roşie sau sfeclă roşie fiartă; 1 linguriţă de extract de vanilie pur; 4 linguri de îndulcitor din stevia rebaudiana – varianta praf; 4 linguri de cremă de cocos; 1 lingură de zeamă de lămâie

Mod de preparare:
Feliază două banane, transferă-le într-o punguţă şi congelează-le. Într-un blender, mixează  crema de cocos, bananele congelate şi praful de sfeclă roşie deshidratată, un preparat pe care îl găsești în magazinele naturiste. Setează blenderul pentru mixare lentă, adaugă îndulcitorul, vanilia şi zeama de lămâie. Mixează până se omogenizează, însă nu foarte mult, pentru a nu se topi îngheţata. Ornează cu frunzuliţe de mentă şi rondele de sfeclă roşie deshidratată şi delectează-te cu acest desert imediat după preparare.

TIPS! Dacă nu ai praf de sfeclă roşie deshidratată, poţi folosi o sfeclă de mărime medie fiartă, tăiată cubuleţe şi congelată.

Rețetă pusă la dispoziție de către nutriţionist şi chef dietetician Marilena Oprişanu
Text și foto: Marilena Oprişanu

Articole similare

Rețetă pentru Mancare de mazăre (varianta de post)

Redactia

Peste cu legume

Redactia

Deserturi din vremea copilăriei

Redactia