Amenajari Interioare

Cum sa iti supraveghezi bebelusul cu un baby monitor

Venirea unui copil pe lume poate reprezenta un eveniment de o foarte mare importanta pentru un cuplu tanar, asadar este absolut normal ca toata atentia acestuia sa se indrepte catre cel mic, mai ales ca fiind un nou nascut va necesita o supraveghere permanenta. Nu poti insa sa stai langa el 24 de ore din 24, asadar trebuie sa gasesti niste solutii care sa te ajute cu acest lucru. Aparut relativ recent pe piata, baby monitor-ul poate deveni cel mai bun prieten al tau, reusind sa te ajute sa stii tot ce face copilul tau, precum si tot ce se intampla in camera sa.

Trebuie sa stii ca pe piata poti gasi foarte multe modele de astfel de dispozitive, de la cele mai simple si mai ieftine, pana la unele foarte performante si cu preturi pe masura. O sa alegi in functie de care sunt nevoile tale, dar mai ales de bugetul pe care il ai la dispozitie pentru o astfel de achizitie.

In prezent un baby monitor a devenit atat de performant incat nu mai este un simplu dispozitiv care sa te ajute sa auzi ce se intampla in camera copilului sau sa afli daca bebelusul tau plange ori daca s-a trezit. Exista modele care vin la pachet cu o camera video care ne ajuta sa supraveghem si mai bine copilul, dar si cu microfoane care sa ne permita sa vorbim cu acesta ori sa ii pune muzica astfel incat sa se linisteasca atunci cand plange si nu suntem in preajma lui. Putem chiar opta pentru un baby monitor care are integrate led-uri capabile sa proiecteze jocuri de lumini pe perete.

Indiferent de care este modelul pe care tu il vei alege va trebui sa tii cont de cateva aspecte, care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie pentru locuinta ta. Primul lucru la care va trebui sa fii atent este modul de transmisie al undelor sonore – adica frecventele radio pe care functioneaza acesta. Acest lucru il vei avea in vedere mai ales atunci cand nu il vei cumpara din magazinele romanesti, ci de pe amazon sau ebay. De ce? De exemplu, daca frecventele folosite sunt unele specifice SUA atunci exista riscul ca aparatul sa interfereze cu celelalte aparate din casa noastra.

Distanta de transmisie a sunetelor va trebui sa fie si ea luata in considerare. Trebuie insa sa tii cont de faptul ca, de obicei, pe lista cu specificatii este trecuta distanta maxima in camp deschis. Asadar ea scade destul de mult atunci cand folosim baby monitor-ul intr-un apartament de dimensiuni mai mari (datorita prezentei peretilor).

In cazul in care modelul pe care tu ai pus ochii vine la pachet si cu functie video, atunci va trebui sa mai ai in vedere si rezolutia pe care aceasta o are. Evita cat mai mult cu putinta cele care au o rezolutie VGA, iar asta pentru ca imaginile nu vor fi unele foarte clare. In schimb, o rezolutie HD (de 1280 x 720 pixeli) este perfecta sau, daca bugetul iti permite, chiar una Full HD (de 1920 x 1080 pixeli).

Dupa cum poti observa, exista modele capabile sa satisfaca nevoile fiecaruia dintre noi, fiind destul de usor sa gasesti un baby monitor care sa te ajute sa iti supraveghezi mult mai bine bebelusul tau.

Related posts

Gratarul electric – un aparat esential in orice bucatarie

Adina Meyers

În Braşov: vilă pe trei niveluri cu detalii inedite

Adina Meyers

Arhitectura spectaculoasa pe un teren ingust

Adina Meyers