In cazul in care nu stiai deja, lumina artificiala are un rol la fel de important ca cea naturala, iar asta pentru ca ea se ocupa cu suplinirea celei din urma. Lumina naturala si cea artificiala pot avea un impact foarte mare asupra starii noastre de spirit, iar ele pot afecta inclusiv starea de sanatate.

In articolul de astazi ne vom indrepta atentia spre lumina artificiala, mai exact spre lampile care ne-o ofera. Pentru inceput merita scos in evidenta faptul ca intre lumina calda si cea rece exista diferente notabile, iar fiecare are un rol distinct. Lumina rece, in special cea alba, puternica, ne face sa fim alerti pe parcursul intregii zile. Din acest motiv ea este potrivita in special pentru birouri. De cealalta parte lumina calda ne relaxeaza, induce o stare de bine si de somnolenta.

Acum ca am lamurit pe scurt cum sta treaba cu iluminarea artificiala, e timpul sa trecem la lampi. Lampile sunt perfecte nu doar ca surse de lumina, ci si ca obiecte pentru decorare, completand camera din punct de vedere al designului.

Fiecare tip de lampa este potrivita pentru un anumit stil. Daca am adoptat un stil traditional, atunci atentia noastra este bine sa se indrepte catre lampile cu nuante inchise si calde, ele reusind sa puna in valoare mobilierul si podeaua din lemn. In plus, atmosfera calda creata de acestea vor contribui la imbunatatirea starii de spirit. Adauga de asemenea si un plus de eleganta locuintei tale.

Daca ai ales insa sa iti amenajezi locuinta intr-un stil modern, atunci afla ca cel mai bine este sa optezi pentru un lampadar din metal sau pentru lampi prin intermediul carora sa combini culorile reci ale unui astfel de spatiu.

Trebuie sa te gandesti si la intensitatea pe care o va avea lumina, numarul de wati al becurilor. Alegerea o vei face in functie de care sunt dimensiunile incaperii. Nu este deloc greu. Tot ce trebuie sa faci este sa inmultesti lungimea camerei cu inaltimea acesteia, dupa care rezultatul obtinut sa il inmultesti cu 1,5. Acesta este numarul de wati al becului de care are nevoie camera ta pentru a avea suficient de multa lumina.

De asemenea, fiecarei incaperi ii este specifica un anumit tip de lampa, care va fi amplasata intr-un anumit loc. De exemplu, de regula in baie lampa este amplasata deasupra oglinzii, insa de cele mai multe ori acest lucru nu ne va oferi suficient de multa lumina pentru restul baii. Pentru a evita acest lucru noi recomandam amplasarea lampii cat mai central.

Related posts

La ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi un prelungitor?

Adina Meyers

Amenajare în stil maritim

Adina Meyers

Bucataria ca o simfonie de culori

Adina Meyers