Amenajare bucatarie Practic

Cum să dai un aspect neobișnuit bucătăriei tale cu ajutorul rafturilor suspendate

În ultima vreme, în ceea ce privește aranjarea bucătăriei, a devenit tot mai populară tendința de a renunța la dulapuri în favoarea cu rafturilor de perete suspendate. Acest lucru poate fi ușor de făcut, dar este greu să obții mixul potrivit de elemente afișate care să facă rafturile atât funcționale cât o atracție din punct de vedere estetic. Înălțimile diverselor lucrurilor par ciudate, culorile se ciocnesc literalmente sau nu ajunge la instrumentele de care ai nevoie cu prea mare ușurință. În acest sens,  există o singură regulă atunci când vine vorba de aranjarea rafturilor de perete. Aceasta constă în ajustarea și rearanjarea obiectelor până când obții un sistem care funcționează pentru tine și este estetic. Iată în continuare câteva idei care să te ajute.

Nu trebuie să pui rafturi suspendate peste tot!

Într-o bucătărie poți opta pentru câteva rafturile de perete, pe care să le integrezi într-un ansamblu cu dulapurile pe care deja le deții. Poți opta pentru câteva rafturi din lemn care să alterneze printre corpurile de mobilier din bucătărie, contribuind la iluzia de spațiu în mod semnificativ. Rafturile suspendate se potrivesc de minunate cu cabinetele din bucătărie, dând posibilitatea unor combinații de efect din punct de vedere estetic.

Pune lucrurile pe care le folosești zilnic pe rafturile suspendate

Acest lucru presupune ca lucrurile importante să fie la îndemână atunci când ești grăbit dimineața când dorești să fii cât mai relaxat seara. Rafturile sunt, totodată, deosebit de utile pentru oaspeți. Deși sunt discrete, rafturile oferă posibilitatea tuturor să ajungă la obiectele de care a nevoie fără să trebuiască să mai caute prin dulapuri.

Cele mai mari griji legate de rafturile din bucătărie sunt praful și grăsimea.

Dacă aceste lucruri îți provoacă griji sau dacă ai tendința de a găti într-un mod…mai dezordonat, rafturile nu reprezintă cea mai bună alegere posibilă. Dar pentru cei care sunt mai ordonați în bucătărie, rafturile ar putea fi o strategie minunată. Când mașina de spălat vase este plină și în funcțiune, tot ce trebuie să faci este să vii cu o cârpă și să le ștergi, fiind poate chiar mai ușor decât în cazul dulapurilor.

Păstrează obiectele de care ai nevoie în fiecare zi în zone ușor accesibile.

Acest lucru este foarte important, în special dacă ai copii. Bolurile, farfuriile și cănile ar trebui să fie ușor accesibile, în timp ce obiectele utilizate cu o frecvență mai redusă pot sta în locuri mai puțin vizibile.

Cu toate acestea, nu tot ce pui pe rafturi trebuie să fie un obiect de uzură zilnică.

Distrează-te și adaugă obiectele tale preferate. Orice obiecte care îți sunt dragi și se potrivesc în decorul bucătăriei pot adăuga personalitate oricărui interior. Rafturile suspendate eliberează spațiul de pe  perete pentru a stratifica lumina într-un mod interesant în toată bucătăria.

Nordashop este locul în care găsești rafturi suspendate atât funcționale, cât și estetice

Nordashop este un magazin online care oferă o gamă largă de produse de mobilier confecționat din materiale de cea mai bună calitate, complimentate perfect de designul scandinav. Fie că vorbim de mobilier pentru casă, pentru terasă sau pentru grădină, cu siguranță vei găsi piese de mobilier care să atragă atenția prin designul simplu, dar de efect, și prin calitatea materialelor. Te invit să intri pe nordashop.ro și să le descoperi produsele!

Related posts

Aspiratoare profesionale pentru o curatenie ideala

Adina Meyers

Cele mai frecvente greseli pe care le facem atunci cand montam singuri perdelele si draperiile

Adina Meyers

Cum să-ţi faci singur o uşă glisantă de interior

Adina Meyers