LifeStyle

Cum sa cureti in mod corect salteaua pentru a scapa de pete si alergeni

O buna parte din viata o petrecem dormind, asadar e bine sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a ne putea bucura de un somn de calitate si relaxant, nu-i asa? Baza oricarui pat bun este reprezentata de salteaua acestuia, care trebuie sa fie una cat mai confortabila cu putinta. Chiar daca am ales salteaua perfecta, tot trebuie sa ne ingrijim in mod regulat de ea, iar asta pentru ca trecerea timpului isi poate pune amprenta destul de semnificativ asupra ei.

Chiar daca folosim o husa, salteaua tot se poate murdari, iar asta pentru ca unele pete sunt capabile sa treaca prin aceasta. Pe langa pete, salteaua de pat poate sa prinda mucegai, sa aiba bacterii si acarieni, precum si sa prinda mirosuri neplacute. Este necesara asadar ocazional o curatare atenta a acesteia astfel incat sa ne asiguram ca dormim in cele mai bune conditii de igiena. Iti vom oferi noi, in randurile care urmeaza, cateva sfaturi importante de care e bine sa tii cont.

Primul pas pe care tu trebuie sa il faci este sa te folosesti de un aspirator pentru a scapa de praf si de resturile de mancare care isi pot face simtita prezenta pe salteaua ta. O sa aspiri salteaua pe ambele parti, astfel incat sa fii sigur ca ai scapat de orice urma de praf care se poate afla chiar si in interiorul materialului. Pentru ca rezultatele sa fie unele maxime e bine sa folosesti un aspirator cu perie speciala pentru textile. In mod normal aceasta face parte din accesoriile pe care le primim atunci cand achizitionam un nou aspirator, asadar nu ezita sa o folosesti.

Aspirarea ne ajuta, insa doar atunci cand vine vorba de firimituri, resturi si praf. Deci trebuie sa apelam la alte metode daca vrem sa scapam si de pete, precum si de bacteriile / acarienii care isi fac culcusul aici. Evita sa uzi toata salteaua, ci indreapta-ti atentia doar asupra petei de care vrei sa scapi. Printre cele mai folosite solutii pentru curatarea petelor direct de acasa este reprezentata de folosirea bicarbonatului de sodiu in amestec cu apa. Aceasta se va aplica prin tamponare pe petele existente, dupa care vom clati cu atentie, astfel incat lichidul sa nu patrunda in profunzime. In final nu ne mai ramane decat sa asteptam sa se usuce complet. Daca nu ai rabdare sau daca vrei sa ai garantia ca uscarea este una completa, atunci te poti folosi de un uscator de par.

In ceea ce priveste petele de mucegai, acestea pot fi eliminate folosind apa calda in combinatie cu alcool, pe care il vom pulveriza pe intreaga suprafata a saltelei. Incearca sa nu sari peste aceasta etapa, iar asta pentru ca mucegaiul este foarte nociv pentru sanatatea noastra, mai ales daca deja suferim de pe urma alergiilor. Pentru ca bacteriile si acarienii sa nu mai reprezinte o problema atat de mare, noi recomandam cumpararea unor saltele speciale, care nu permit formarea acestora.

La final, dupa ce ai terminat de curatat complet salteaua, e bine sa aplici chiar si un sampon pentru tapiterie, astfel incat sa indepartezi si ultimele urme de murdarie de pe saltea. Daca obisnuiesti sa folosesti husa, inainte de a o pune din nou pe saltea e bine sa o speli cu atentie.

Related posts

Umidificatorul E-Boda Breeze 201 aduce o briza de aer proaspat in casa ta

Adina Meyers

Se transmite sau nu virusul SARS-CoV-2 prin alimente? Răspunsul ANSVSA

Adina Meyers

Top 5 motive să îți deschizi cont la Fortuna

Adina Meyers