LifeStyle

Cum sa bei corect apă pe parcursul zilei pentru o hidratare corespunzătoare

Aportul zilnic de apă recomandat de către specialiști este de 1.5 – 2 litri, adică de 6-8 pahare, însă de cele mai multe ori uităm să consumăm această cantitate de apă pe parcursul zilei. Ne-am gândit să îți venim în ajutor cu câteva sfaturi care să îți aducă aminte să consumi apă în mod corect, pentru a te hidrata corespunzător.

Consumă apă dimineața

Dimineața, este recomandat să consumi apă pe stomacul gol, așa că poți să bei până la patru pahare de apă, înainte de a servi micul dejun. Pentru început, poți consuma unul sau două pahare, iar apoi poți crește treptat aportul matinal, până când organismul tău se va obișnui cu consumul de apă. Totuși, nu uita să ții cont de temperatura apei, înainte de a o consuma. Spre exemplu, dacă ai probleme digestive, este recomandat ca apa pe care o consumi să fie caldă, sau la temperatura camerei

Bea apă înainte de mese și nu în timpul lor

Dacă obișnuiești să consumi apă în timpul meselor, ar trebui să renunți la acest obicei, deoarece nu este deloc unul sănătos. Consumul de apă în timpul mesei poate afecta sucul gastric și îngreunează digestia. Însă în cazul în care mănânci preparate picante sau puternic aromate, încearcă să îți potolești setea înainte de masă sau să incluzi în meniul tău câteva alimente cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi castraveții, spanacul, pepenele sau ardeii. Cel mai bine ar fi să bei apă cu aproximativ 15 minute înainte de servirea mesei, iar după ce ai terminat de mâncat, ar fi indicat să aștepți încă 30 de minute. Totuși, după cină poți servi un ceai din plante, deoarece apa caldă ajută la procesul de digestie.

Bea un pahar de apă înainte de culcare

În timpul nopții, corpul tău este mult mai predispus la deshidratare, iar un pahar de apă înainte de culcare va reduce acest efect. În plus, consumul de apă înainte de culcare poate reduce și riscul de accidente vasculare și infarct. De cele mai multe ori, infarctul se produce dimineața, din cauza îngroșării sângelui, ca urmare a deshidratării.

Consumă cantitatea potrivită de apă

Chiar dacă specialiștii susțin că ar fi bine să consumi 2 litri de apă în fiecare zi, acum poți calcula exact câți litri de apă are nevoie organismul tău, în funcție de greutatea pe care o ai, împărțită la 32. Spre exemplu, dacă ai 50 de kilograme, ar trebui să consumi în fiecare zi 1,5 litri de apă. De asemenea, este important de știut că un aport exagerat de apă într-un timp foarte scurt poate fi periculos pentru organism și poate avea efecte dăunătoare, cum ar fi dereglarea digestiei, umflarea picioarelor sau suprasolicitarea rinichilor.

Consumă alimente cu un conținut ridicat de apă

Dacă nu poți să bei 2 litri de apă în fiecare zi, poți alege să îți hidratezi organismul, consumând o alimente cu un conținut ridicat de apă. Spre exemplu, castraveții și morcovii conțin aproximativ 90% apă, așa că pot fi consumați în salate sau la micul dejun. De asemenea, printre alimentele care conțin apă se numără și spanacul, salata iceberg, conopida, tulpina de țelină, căpșunile și pepenele verde. În schimb, cafeaua și alcoolul ar trebui evitate, mai ales vara, deoarece contribuie la deshidratarea organismului.

Așadar, fiecare celulă a corpului uman are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător, așa că este important să te hidratezi zilnic pentru a-ți menține sănătatea. Dacă reușești să bei cantitatea potrivită de apă în fiecare zi, nu vei mai avea probleme cu silueta sau cu stările de oboseală, deoarece organismul tău va fi hidratat corespunzător. Iar pentru a avea mereu apă proaspătă, îți recomandăm un dozator de apă la preț avantajos, de unde poți servi atât apă caldă, cât și apă rece, în funcție de nevoile pe care le ai.

 

 

Related posts

Prima pagină de istorie ”Rock & More” a fost creată!

Adina Meyers

Concurs de la Delta Studio – Castiga o lampa FOSCARINI/ saptamana!

Adina Meyers

Program In Culise 4-10 Octombrie

Adina Meyers