LifeStyle

Nicu Bocancea reprezinta Romania la Campionatul European de Floristica

Performanta extraordinara pentru Nicu Bocancea, designer-ul florist al Florariei Iris, care va reprezenta anul acesta Romania la Campionatul European de Floristica, cea mai importanta competitie de acest gen din lume. Campionatul se va desfasura la Genova, între 8 si 9 aprilie, si va reuni artisti din 23 de tari din întreaga Europa.

Nicu Bocancea a fost desemnat reprezentantul Romaniei de catre Asociatia Antreprenorilor din Domeniul Floristic. Vestea ca va concura cu cei mai buni din domeniul în care creeaza cu atat de multa pasiune a adus cu sine zile întregi de pregatire speciala pentru acest campionat. Timp de sase luni, Nicu a studiat temele propuse, s-a documentat si a simulat probele din concurs, pentru a calcula timpul necesar realizarii tuturor aranjamentelor florale. Mai mult decat atat, fiecare suport care va gazdui creatiile sale a fost construit manual din lemn, scoarta de copac, plexiglas, sticla si multe alte materiale naturale deshidratate.

Desi este autorul a nenumarate creatii în domeniul floristic si are în palmares premii de prestigiu, Nicu este constient de impactul pe care îl va avea asupra sa cea mai importanta competitie de pana acum la care participa: „Campionatul acesta este cea mai mare provocare de pana acum, dar si o responsabilitate imensa. Reprezentam nu doar Floraria Iris, ci si Romania într-un domeniu destul de nou si putin cunoscut în tara noastra. Participarea la acest nivel va da oricarui florist din tara noastra încrederea ca meseria lui este una speciala si ca îsi poate urma visul, pasiunea. Va fi înca un lucru bun pe lista celor pe care le pot face romanii în tara lor si, sper eu, va ajuta la schimbarea în bine a imaginii Romaniei. De asemenea, aceasta participare este împlinirea muncii desfasurate cu pasiune si perseverenta de întreaga noastra echipa si este dedicata tuturor clientilor care ne-au trecut pragul în ultimii 45 de ani – fara ei nu am fi existat”, a declarat Nicu Bocancea înainte de a pleca în Italia.

Nicu Bocancea are 38 de ani, iar de 16 ani spune povesti prin intermediul florilor. A mai participat la trei competitii internationale de floristica, trei nationale, unde a obtinut nu mai putin de cinci premii I, si a fost, în calitate de ambasador al Floral Fundamentals, la expozitia din luna februarie din Essen. I-au fost, de asemenea, publicate patru lucrari în doua editii consecutive a prestigiosului International Floral Art, catalogul pentru care cateva sute de floristi din întreaga lume îsi trimit operele în speranta ca juriul le va selectiona pentru a fi publicate. 

Related posts

Whirlpool Romania: Europenii arunca anual 180 kg de mancare pe cap de locuitor

Adina Meyers

1000 de farfurii sparte și o tonă de flori la concertul artistului Vasilis Karras de la Sala Palatului

Adina Meyers

Call for Architects & Designers!

Adina Meyers