Există o serie de factori care afectează somnul: salteaua, temperatura nepotrivită în cameră, zgomotele care pot distrage, luminozitatea nepotrivită dar și perna pe care dormi. Salteaua este un aspect important pentru a dormi bine, însă dacă perna ta e nu e comodă, te vei răsuci și întoarce în pat toată noaptea.

De ce este importantă perna

A găsi perna potrivită îți poate îmbunătăți considerabil calitatea somnului, susținând o poziție sănătoasă pentru dormit. Dacă și tu te-ai trezit dimineața cu gâtul dureros sau amorțit, știi despre ce este vorba. Perna potrivită contribuie la aliniamentul coloanei vertebrale în timpul nopții. Dacă lenjeria de pat ține de alte aspecte sau preferințe, perna de calitate este esențială. O poziție bună de dormit, susținută de saltele 120×200 sau în dimensiunile potrivite dar calitative și completate de o pernă bună vor face scenariul unui somn sănătos.

Cum să alegi perna potrivită

Cu atât de multe opțiuni disponibile poate fi dificil să știi cum să alegi o pernă potrivită pentru tine. Ce criterii ar trebui să iei în considerare atunci când vrei sa găsești perna perfectă? Dacă atunci când cauți saltele 80×200 le poți testa fermitatea și apoi decide, când e vorba de perne iată la ce să fii atent:

Umplutura: poate fi spumă cu memorie, puf, puf sintetic, poliester, latex, bumbac, lână.

Greutatea: o pernă din spumă cu memorie poate fi mai grea, comparativ cu o pernă din puf sau sintetică va fi mai ușoară.

Țesătura: chiar dacă vei folosi o față de pernă, ar fi bine ca materialul pernei să respire totuși.

Mărimea: de obicei sunt în dimensiuni standard, așa că aici poți opta în funcție de preferință.

Calitate: o pernă de calitate va rezista mult și te va ajuta să dormi mai bine. 

Când trebuie să înlocuiești perna

Dacă în cazul saltelelor regulile sunt mai simple, durata de viață poate fi în medie 8 ani, în cazul pernelor lucrurile stau diferit. Este posibil să ai nevoie de o pernă nouă cam la 18 luni, iar în cazul pernelor cu spumă de memorie pot rezista și 3 ani. 

Ca să te decizi dacă ai nevoie de o pernă nouă verifică dacă este pătată, dacă are găuri sau un miros neplăcut. Dacă ai răspuns cu Da, atunci e momentul pentru o pernă nouă. 

De ce este important să înlocuiești perna la timp

Înlocuirea pernei la timp poate preveni reacțiile alergice, erupțiile pielii sau durerile de gât. În plus o pernă veche poate acumula acarieni, fungi, mucegai sau părul animalelor de companie. Iar pentru persoanele sensibile toate acestea pot provoca mâncărimi, secreții nazale, nas înfundat, ochi iritați și altele. Înlocuirea frecventă a pernelor poate preveni alergiile și problemele de sănătate asociate cu acestea.

Related posts

INSP: Persoanele care vin din Spania vor fi carantinate la domiciliu

Adina Meyers

DIY – idei creative: Cum să-ți prepari un demachiant natural

Adina Meyers

Pinum Doors & Windows a deschis cel mai mare showroom din zona de est a tarii, in Constanta

Adina Meyers