Avantajele oferite de sistemele de terasa sau acoperis verde sunt recunoscute in lume datorita dorintei oamenilor de a investi in sisteme ecologice, cu efecte benefice asupra aerului poluat din marile orase.

Este important sa recunoastem faptul ca acoperisurile verzi creeaza un spatiu de relaxare si delectare intr-un peisaj construit, in pricipal, din “fiare si betoane”.

Un pas important pentru omenire este realizat atunci cand oamenii aleg sa utilizeze surse de energie regenerabila.

Stiati ca instalarea de panouri solare adauga o valoare considerabila oricarei constructii sau cladiri?

Acoperisurile biosolare cu panouri solare integrate sunt proiecte ale viitorului si o solutie in prezent pentru sustinerea ciclului de energie regenerabila.

Atat panourile solare, cat si acoperisurile verzi fac parte din categoria solutiilor ecologice.

Acestea genereaza multiple beneficii in vederea reducerii consumului energetic, cu rezultate imediate si efecte benefice pe termen lung.

Solutii si investitii sustenabile in acoperis verde biosolar

Inovatia acestor solutii se datoreaza faptului ca sistemele create functioneza impreuna (acoperisul verde si panoul solar), iar anumiti specialisti aleg sa integreze panourile solare intr-un cadru deja amenajat cu vegetatie.

Acest fapt sporeste eficienta si crearea unor sisteme ecologice, extrem de avantajoase pentru mediul urban.

Tehnologiile si echipamentele utilizate de echipele de experti ODU Green Roof permit instalarea unor sisteme avansate care includ atat solutii ecologice, fara erori si defectiuni de ordinul distrugerii membranei hidroizolante a acoperisului cauzand infiltratii.

Cum functioneaza si cum se sustin reciproc cele doua sisteme?

Panourile solare montate individual prezinta riscul de supraincalzire, afectand randamentul si chiar functionalitatea. Supuse timp indelungat la actiunea solara, fara un sistem de racire, acestea pot chiar inceta sa mai functioneze.

Instalarea panourilor solare pe acoperisurile cu vegetatie intensiva sau extensiva ajuta la functionarea optima, constanta si randament maxim oferit acestora.

Vegetatia instalata are rolul de a purifica si mentine atmosfera curata, protejand si panourile fotovoltice.

Panouri curate – Mai multa absorbtie de energie si reducere a consumului de electricitate

Pentru investitii reduse si eficienta inca din momentul montarii, sunt recomandat sa fie realizat  un plan de instalare concomitenta a celor doua solutii ecologice, acoperisul verde si panourile fotovoltaice, fapt care va genera costuri reduse pentru intretinere.

Eficienta sporita si avantaje in tandem cu acoperisuri verzi si panouri solare

Fiecare proiect este unic, atat ca cerinte si asteptari din partea clientilor, cat si ca optiuni asigurate de structura acoperisului si constructia vizata pentru amenajare.

Astfel, specialistii ODU.ro iti asigura servicii complete de consultanta, evaluare a spatiului, montaj si mentenenanta, garantandu-le clientilor un proiect finalizat conform coordonatelor existente.

Proiecte personalizate pentru diferite tipuri de cladiri

In functie de suprafata amenajata si bugetul disponibil, un acoperis verde biosolar cu panouri solare poate deveni un cadru de relaxare, putand fi integrate nu doar plante si arbusti de marime medie, ci si elemente de decor si alte accesorii specifice.

Tehnologii de ultima generatie de la ODU.ro – Acoperisuri verzi cu panouri biosolare integrate

Echipa de experti a companiei ODU Green Roof este la curent cu ultimele inovatii din acest domeniu, perfectionandu-se permanent prin participarea la conferinte cu aceasta tematica.

Implementarea panourilor biosolare in cadrul anui acoperis amenajat cu vegetatie reprezinta o tendinta actuala la nivel mondial, combinand doua solutii ecologice eficente care se completeaza reciproc.

***

Pentru mai multe detalii despre aceste proiecte complexe, accesati

www.odu.ro

Pentru informatii suplimentare si proiecte de succes si sanatoase, contactati specialistii ODU Green Roof:

  • Telefon – 0744 556 594
  • E-mail – office@odu.ro

Related posts

Caramida, mereu o alegere inspirata

Adina Meyers

Cum ar fi lumea fara un sistem control acces performant?

Adina Meyers

Tigla ceramica – un cumul de avantaje

Adina Meyers