Amenajari Exterioare Gradinarit

Cum puteti planta trandafiri in timpul iernii

Regula generala spune ca plantarile sau transplantarile trebuiesc facute in perioada de repaus vegetativ al trandafirilor. Important este ca pamantul sa nu fie inghetat. Daca aceasta condiţie este indeplinita atunci puteti planta trandafiri in luni precum decembrie, ianuarie sau februarie.

Cu cat plantarea se face cu mai mult timp inainte de reintrarea in vegetatie, cu atat mai bine se adapteaza trandafirul la noua chimie a solului, facilitand fixarea radacinilor in sol. Radacinile trandafirilor isi incep cresterea primavara devreme si iarna in ferestrele cu temperaturi pozitive emitand noi perisori absorbanti, care permit reluarea vegetatiei primavara devreme. Astfel, primavara, cand trandafirii intra in vegetatie, planta are un sistem radicular mai dezvoltat si mai bine fixat in sol. De aceea plantarea de toamna, toamna tarzie si iarna este mai eficienta decat plantarea de primavara.

Totusi, pentru zonele in care iarna se inregistreaza temperaturi foarte scazute si pentru zonele situate la altitudine va recomandam sa faceti plantarile de trandafiri primavara.

O atentie deosebita trebuie acordata plantarii trandafirilor de tip pomisor sau plangator, pe care va recomandam sa-i plantati primavara. Acestia sunt altoiti pe tija lunga, ceea ce face ca altoiul sa fie expus la temperaturile negative din aer, iar riscul de a degera este crescut, in special in primul an de la plantare. In cazul plantarilor de primavara trandafirii ajung in toamna cu altoiul mai matur si astfel riscul de a degera scade.

Articol realizat de Famous Roses

Related posts

Utilizarea plăcilor ceramice la exterior

Adina Meyers

Cum să ai o grădină frumoasă toamna

Adina Meyers

Cativa pasi simpli in care sa iti amenajezi un birou acasa

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe